Rize'de 11 kişiye ulaşılamıyor

Rize'de 11 kişiye ulaşılamıyor
Rize'deki şiddetli yağışlar sonucu her iki tarafı heyelana giden 11 kişiye ulaşılamıyor.

Öğleden sonra şiddetini giderek arttıran yağmur Rize'de hayatı felçe uğrattı.Kırlartepe köyünde Necihan  Aksu (52) sele kapılmasından sonra bir üzücü haberde merkez kaplıca mahallesinden geldi.
 
Alınan bilgiye göre kaplıca mahallesi kalafatlar mevkiinde 11 kişi heyelandan kaçarak kimsenin yaşamadıgı boş bir eve sıgındı.11 kişi arasında 3 yaşlı, 1 bebek vatandaşımız bulunuyor.Evin her iki tarafıda heyelana gitmiş olup evde su, yiyecek, elektrik bulunmuyor.11 kişi evde mahsur kaldı.

Söz konusu yere giden bütün ulaşım yolları heyelan nedeniyle kapalı bulunuyor.
 
Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Rize il Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan kurtarma timleri mahsur kalan 11 kişiye ulaşmak için bütün yolları deniyor.Kaplıca mahallesinin yolunun kapalı olması dolayısıyla farklı alternatifler arayan kurtarma timleri iİtfaiye Müdürü Ugur Minder ile il Sağlık müdürü Dr.Mustafa Tepe yönetiminde 11 mahsur vatandaşa ulaşmak için çorapçılar mahallesinde şanslarını denediler. ilk gittikleri yolun heyelan nedeni ile kapalı olması sonucu yine aynı mahallede farklı bir yoldan bölgeye ulaşmaya çalıştılar bu yolunda heyelan nedeni ile kapalı olması dolayısıyla geri dönerek tekrar kaplıca mahallesi yoluna giderek Müftü Yusuf Efendi Eğitim Merkezine varmadan burada yolun heyelana gitmesinden dolayı buradan sonraki ulaşımlarına yaya devam etmek zorunda kaldılar. 11 mahsur vatandaşa ulaşmak için çay bahçelerinden yollarına devam eden kurtarma timlerinin zorlu yolculuğu devam ediyor.Timler henüz mahsur kalan vatandaşlara ulaşamadı.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

"Bir Gecede 10 Kilo Patates Yedik"

Kurtuluşun Perde Arkası

Kurtarılmayı Böyle Beklediler

11 Kişi Helikopter ile Kurtarıldı

Mahsur Kalan 11 Kişiye Ulaşıldı