Rize’de 2. Rize Turizm Sempozyumu Düzenlenecek

Rize’de 2. Rize Turizm Sempozyumu Düzenlenecek
Rize’de Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katılacağı 2. Rize Turizm Sempozyumu düzenlenecek.

Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Rize Ticaret Borsası Başkanlığı ve Rize Kültür ve Turizm Dayanışma Derneği iş birliği ile 4-6 Kasım 2016 tarihleri arasında 2. Rize Turizm Sempozyumu düzenlenecek.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 4 Kasım’da saat: 09.30’da başlayacak olan sempozyumun ikinci gününe Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Sahip olduğu halk kültürü ürünleri, folklorik özellikleri, doğası, iz bırakan sanatçıları, yetiştirdiği şahsiyetleri ve devlet adamları, kentleşme tecrübesi, tarihi ve turizm imkânlarıyla Doğu Karadeniz’in yıldızı parlayan kentlerinden biri olan Rize’de düzenlenecek sempozyumla Rize turizmi farklı ve güncel temalar çerçevesinde ele alınacak. Sempozyumun turizm alanında uzman kişi ve akademisyenler, turizm sektörünün seçkin temsilcileri, kent yöneticileri ve ileri gelenleri ile kent halkını buluşturmayı ve Rize turizmine yönelik teorik ve uygulamadaki bilgilerin paylaşılıp tartışıldığı bir ortam oluşturulması hedeflenirken; özelde Rize turizmi, genelde ise turizm ile ilgili güncel konular üzerine yapılan çalışmaların sunulacağı sempozyum ile Rize’nin turizmine ve tanıtımına katkı sağlanması ve kent rekabet gücünün artırılmasına yönelik stratejilerin oluşturulması amaçlanıyor.