Rize’de 4 bin 280 öğrenci LGS heyecanı yaşadı

Rize’de 4 bin 280 öğrenci LGS heyecanı yaşadı
Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınav, Rize’de 93 okulda 273 salonda sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Rize genelinde 8. sınıf öğrencilerin girdiği ve 93 sınav merkezi okul/kurumda 273 salonda gerçekleştirilen LGS kapsamında 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılında Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen gün içinde LGS kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Sınava giren öğrencileri sınav öncesinde ve iki oturum arasında verilen molada okul bahçelerinde ziyaret etti. Emen, öğrencilerle sohbet ederek onlara moral verdi. Sınav Merkezi okullarını ziyaret eden Emen, sınav sürecini yerinde inceleyerek sınav komisyonlarından bilgi aldı. Öğrenciler ile gerçekleştirdiği sohbette başarılar dileyen Milli Eğitim Müdürü Engin Emen velilerle de bir süre sohbet etti.

Emen, Rize’de LGS kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Sınavın Merkez ilçede 36 olmak üzere il genelinde 93 resmi/özel ortaokulda 273 salonda gerçekleştirildiğini ifade ederek, “İlimiz genelinde 4 bin 280 8. sınıf öğrencimiz sınava girme hakkına sahiptir. Bu sınavda toplam 825 personelimiz görevlendirilmiştir. Ayrıca sınav sürecinin yürütülmesinde sınav dökümanlarının sınav merkezine ulaştırılmasında görev alan tüm çalışanlarımıza, sınav komisyonunda görev alan öğretmen ve idarecilerimize, sınav salonlarında görev alan salon başkanı ve gözetmenlerimize, sınav binalarında görev alan emniyet ve jandarma görevlilerine, sınav binalarında sınav ortamlarının hazırlanmasında emeği geçen tüm yardımcı hizmetli personelimize çok teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizi de yürekten tebrik ediyoruz” dedi.

Öte yandan sınavda öğrencilere yöneltilen sorular ve cevap anahtarları "http://www.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı.

Öğrenciler sınav kitapçıklarını yarın (Pazartesi) sınava girdikleri okullardan alabilecek.

LGS merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak.

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-1.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-2.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-3.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-4.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-5.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-6.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-7.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-8.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-9.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-10.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-11.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-12.jpg

rizede-lgs-merkezi-sinavi-sorunsuz-sekilde-tamamlandi-13.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum