Rize'de 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar Bayramın İlk Gününde Sokağa Çıktı

Rize'de 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar Bayramın İlk Gününde Sokağa Çıktı
Rize'de 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olanlar, üçüncü kez sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.  

Orta ve Doğu Karadeniz'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamaları 6 saatliğine kaldırılan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, bir hafta sonra tekrar dışarıda olmanın keyfini yaşadı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 14.00-20.00 saatleri arasında tanınan serbestlikle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar dışarı çıktı.

Rize'de sokağa çıkan bazı vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda arkadaşlarıyla vakit geçirdi.

83 yaşında Yurdakul Kayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci kez sokağa çıktığını belirterek, "Arada bir dışarı çıkıp ferahlıyoruz. İşimi görüp eve gidiyorum, pek fazla durmuyorum dışarıda. Devletin aldığı bu karar çok iyi. Dünyaya örnek olduk." dedi.

87 yaşındaki Recep Ali Akyıldız ise sokağa çıktığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "İhtiyaçlarımı karşılayıp tekrar eve gideceğim. 87 yıldır ilk defa böyle bir bayram yaşıyorum. İnşallah bu süreci atlatırız." ifadelerini kullandı.

rizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(1).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(2).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(3).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(4).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(5).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(6).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(7).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(8).jpgrizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-bayramin-ilk-gununde-sokaga-cikti-(9).jpg