Rize'de 800 Ayrı Kurs Açılacak!

Rize'de 800 Ayrı Kurs Açılacak!
Rize’de Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl açılması planlanan 800 dolayında kursa 10 binin üzerinde kişinin kayıt yapması bekleniyor.

Rize Halk Eğitim Merkezi tarafından geçtiğimiz yıl açılan 732 kursta yaşları 7 ile 80 arasında değişen 9 bin 693 kişi eğitim görmüştü. Rize Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl yeni branşlarda eklenerek 800’e yakın kurs açılması planlanıyor. Kayıt yaptıracak öğrenci sayısının ise 10’in üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu yıl açılması planlanan kurslar arasında; stilistlik, gitar, palet, piyano, keman, ney, İngilizce, Arapça , Rusça, Osmanlıca, baba destek eğitimi, diksiyon, arıcılık, avcılık, tezhip ve kemençe gibi farklı kurslar da yer alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, kayıtların sürdüğünü belirterek, “Kurslarımızda 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Hayat boyu eğitime önem veriyoruz. Özellikle evlerinde boş oturan insanlarımızı kendilerine uygun branşlarda ki kurslarımıza kayıt yaptırmaları için merkezlerimize davet ediyoruz. Kurslarımıza olan ilgiler her geçen yıl artmaktadır. Bu bizi sevindiriyor. Geçtiğimiz yıl 24 branşta 352 meslek edindirme kursunda 4 bin 405, 28 dalda açılan sosyal ve kültürel kurslarda 4 bin 781 ve ÖSS yeterlilik kurslarında 527 öğrencimiz eğitim aldı. Bu yıl yeni oluşturulan branşlar da açacağımız 800’e yakın kursumuza 10 bin’in üzerinde kayıt yapılmasını bekliyoruz” dedi.