Rize'de Caminin Parasını Çaldılar
Diyanete ait takvimlerin parası ile bağışların bulunduğu kasadan yaklaşık 300 lira alarak kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
İslampaşa Mahallesi Asri Camisi müezzini Bayram Tamam, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün öğlen namazı için ezan okuyacağı sırada elektrik olmasına rağmen bilgisayarların çalışmadığını fark ettiğini, bunun üzerine şüphelenerek güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini belirterek, ''Görüntülerde yaklaşık 30-35 yaşlarında bir kişinin yarım saat boyunca caminin kasa şeklindeki çelik kumbarasından para çıkarmaya çalıştığını fark ettik. Bunun üzerine konuyu güvenlik güçlerine ileterek şikayetçi olduk'' dedi.
Camide daha öncede iki kez hırsızlık girişimiyle karşılaştıklarını ifade eden Tamam, ''Bir kez kapı zorlanmış, bir kez yine kumbaradan para eksilmişti. Bunun üzerine camiye tedbir amaçlı güvenlik kamerası sistemi kurmuştuk. Bu kez hırsız kameralara yakalandı'' diye konuştu.
Kasada ne kadar para olduğunu bilmediklerini kaydeden Tamam, şöyle devam etti: ''Kumbarada diyanete ait takvimlerin parası ile cemaatin bağışları vardı. Kumbara çelik kasa şeklinde olduğu için hırsız açamamış, ince bir tel çubuk yardımı ile kağıt paraları çıkarmaya çalışmış. Yarım saatlik bir uğraş var. Kasayı zaman zaman yan yatırarak, kağıt paraların üzerindeki bozuk paraları silkeleyerek çıkartmaya çalışmış. Yaklaşık 300 lira paranın alınmış olabileceğini tahmin ediyoruz.''
Şikayet üzerine güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, eşkalini belikledikleri zanlıyı yakalayabilmek için çalışma başlattı.
