Rize'de Dedeman Otel Kapatıyor

Rize'de Dedeman Otel Kapatıyor
25 yıl­dır Rize Özel İda­re­nin ki­ra­cı­sı olan De­de­man Oteli 1 Ocak 2016 iti­ba­riy­le Rize’deki fa­ali­ye­ti­ni son­lan­dı­ra­cak

Kıyı Kanun ve yasa ge­re­ği Ta­di­lat bile ya­pı­la­ma­yan bi­na­nın ta­lip­le­ri­nin çok ol­ma­sı­da dik­kat çe­ki­yor Rize’nin ilk 5 yıl­dız­lı Tu­rist­lik Oteli olan De­de­man Oteli yeni yılla be­ra­ber bu­ra­da­ki fa­ali­ye­ti­ni son­lan­dı­rı­yor.

1990 yı­lın­da Rize’de fa­ali­ye­te baş­la­yan De­de­man Oteli’nin söz­leş­me­si­nin ki­ra­cı­sı ol­du­ğu kurum ta­ra­fın­dan uza­tıl­ma­yın­ca bu tah­li­ye ve ka­pan­ma du­ru­mu or­ta­ya çıktı. 25 yıl­dır Rize’de fa­ali­yet gös­te­ren De­de­man grubu ki­ra­cı­sı ol­du­ğu Rize Va­li­li­ği­ne bağlı Özel İdare kira söz­leş­me­si­ni uzat­ma­yı ve ta­di­lat yap­ma­yı kabül et­me­yin­ce De­de­man oteli yeni yılla be­ra­ber ka­pan­ma ka­ra­rı aldı.

1 Ocak 2016 ta­ri­hi iti­ba­riy­le Rize’deki fa­ali­yet­le­ri­ni son­lan­dı­ra­cak olan De­de­man Ote­lin­de yıl­lar­dır ça­lış­mak­ta olan top­lam 40 ki­şi­ye Trab­zon’da yeni açı­la­cak olan De­de­man Ote­lin­de görev yapma tek­li­fi ya­pıl­dı. Bu tek­li­fi kabul et­me­yen­le­re­de taz­mi­nat­la­rı­nın ve­ri­le­ce­ği öğ­re­nil­di.

Bu arada kıyı ka­nu­nu ve ya­sa­lar ge­re­ği ta­di­la­tı­na bile izin ve­ril­me­yen De­de­man Oteli’nin bi­na­sı­na bir­çok kişi ve ku­rum­la­rın şim­di­den talip ol­du­ğu­da iddia edi­li­yor. Ka­pan­mak­ta olan Rize De­de­man Ote­li­ne ka­fi­le ola­rak­ en son M.​Başak­şe­hirs­por’un kalmıştı