Rize'de denizde kayboldu

Rize'de denizde kayboldu
Rize'nin Çayeli ilçesinde, denize açılan bir kişinin kayığının açıkta boş görülmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerince arama çalışması başlatıldı, ancak bir sonuç alınamadı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde evinden balık tutmaya gideceğini söyleyerek ayrılan Burhan Ülker (65), Limanköy balıkçı barınağından kayıkla denize açıldı.

Ülker'i saat 13.00 sularında denize açılırken gören ve kendisi de başka bir kayıkla denize açılan Salih Ketenci, saat 15.00 sıralarında yaklaşık 1 kilometre açıkta bulunan Ülker'in kayığının boş olduğunu fark etti.

Güvenlik güçlerine haber verilmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerince Ülker'in kayığında incelemede bulunuldu ve denizde arama yapıldı. Bazı balıkçıların da katıldığı aramada bir sonuca ulaşılamadı. Arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Öte yandan, arkadaşlarının Burhan Ülker'den haber alınamadığını bildirmesi üzerine fenalık geçiren eşi Fatma Ülker, ambulansla Çayeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Ülker'in denizde kaybolduğunun bildirilmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerince arama çalışması başlatıldığını, ancak yapılan aramalardan bir sonuç alınamadığını söyledi.

Akşam olması ve havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildiğini ifade eden Aktaş, ''Yarın sabah çalışmalara tekrar başlayacağız. Kalp rahatsızlığı olduğunu öğrendiğimiz Burhan Ülker'in denizde iken kalp krizi geçirip denize düşmüş olabileceğini tahmin ediyoruz'' dedi.