Rize'de Doğalgaz Kullanımı Yaygınlaştı

Rize'de Doğalgaz Kullanımı Yaygınlaştı
Karadenizgaz Bölge Müdürü Recep Ünveren, Rize'de doğalgaz kullanımının yaygınlaştığını, ev sahiplerinin kiracıların doğalgazlı ev tercihi nedeniyle evlerinin boş kalmasından şikayetçi olduğunu söyledi.

Ünveren, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, altyapı yatırımlarının büyük ölçüde tamamlandığını, tercihe göre altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Rize'de 7 bin 300 doğalgaz abonesi bulunduğunu ifade eden Ünveren, ''2010 yılında yapılacak çalışmalar ile doğalgaz kullanabilir hane sayısını 22 bin 750'ye çıkartacağız. Ancak halen 776 binaya bütün altyapı hizmetlerini götürmemize rağmen, abonelik başvurusu yapılmamış. İnsanlarımız önce hizmetin geleceğini, sonra aboneliğin yapılacağını zannediyor'' dedi.

Ünveren, Rize'de bazı kesimlerin, doğalgazın pahalı olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, ''Rize doğalgazı İstanbul ve Ankara'dan yüzde 15 daha ucuz kullanıyor. Yaptığımız araştırmada 2 bin 450 abone faturasını ortalama olarak baz aldığımızda, 127 metrekare evde oturan bir aile yıllık 867 lira doğalgaz bedeli ödüyor. Bu kömürün yarı fiyatı, elektriğin üçte biri anlamını taşıyor. Kömürün zorlukları ve tozu göz önüne alındığında da çok daha anlam kazanıyor'' diye konuştu.

Rize'de özellikle kiracıların rahatlık aradığına dikkati çeken Ünveren, şöyle devam etti:

''Kiracılar doğalgazlı evin kıymetini daha iyi biliyor. Son zamanlarda doğalgazlı evlere çok büyük talep var. Ev sahipleri kiracıların doğalgazlı ev tercihi nedeniyle evlerinin boş kaldığından şikayet ediyor. Bu yönde 187 telefonumuza çok sayıda başvuru var. Vatandaşlarımız eğer aboneliklerini gerçekleştirirse bu yöndeki taleplerini karşılıyoruz. Bu yıl 25 okul ve ÇAYKUR'a ait 5 çay fabrikasında doğal gaz kullanımına geçilecek.'' 

Ünveren, öte yandan Trabzon'da da Nisan ayından itibaren doğalgaz kullanımının başladığını, gelecek hafta bu konuda basın toplantısı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.