Rize'de Doktora Şiddet !

Rize'de Doktora Şiddet !
Son zamanlarda oldukça sık duymaya başladığımız doktorlara ve sağlık personellerine yönelik şiddet vakalarına bir tanesi de Rize'nin Çayeli ilçesi’nde yaşandı.

Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan pratisyen doktor Abdullah Yağcı hasta yakınlarının sopalı saldırısına uğradı.

İddialara göre dün acil servise hasta getiren H.Y., nöbetçi doktor Abdullah Yağcı’dan hastasına serum takmasını istedi. Hastanın serum takılmasını istememesi üzerine pratisyen doktor Abdullah Yağcı; hasta istemediği sürece zorla bir uygulama yapamayacaklarını belirtti. Hasta yakınının tepkisi üzerine çıkan tartışma güvenlik görevlileri ve vatandaşların araya girmesi ile yatıştırıldı.

abdullah.jpgDOKTORU SOPAYLA HASTANE ÖNÜNDE BEKLEDİ

Dün hastane içerisinde yaşanan tartışma sonrası hasta yakını doktorun nöbeti bitirmesini bekledi. Nöbet bitimi hastaneden ayrılarak evine giden Dr. Abdullah Yağcı hastane önünde bulunan taksi durağının yanından geçerken yüzünü göremediği kişi tarafından saldırıya uğradı. 

Ne olduğunu anlamadan bir anda şiddete maruz kalan Dr. Abdullah Yağcı kollarıyla engel olmaya çalışırken uygulanan şiddet sonrası sopa kırıldı.