Rize'de Domuz Gribi Şüphesi

Rize'de Domuz Gribi Şüphesi
Hollanda'dan geçtiğimiz hafta memleketi Artvin'in Arhavi ilçesine gelen şahıs, domuz gribi şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta salı günü Hollanda’dan Türkiye’ye gelerek Atatürk Hava Limanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan 79 yaşındaki gurbetçi, bugün sabah saatlerinde ateşi yükselince yakınları tarafından Artvin’in Arhavi İlçesi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Yaşlı şahıs, burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi şüphesi ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.



Hasta özel donanımlı bir ambulansla Rize’ye sevk edilirken, ambulansta konuda eğitimli personelin görevlendirildiği bildirildi. Ayrıca ambulansa Rize’ye kadar başka bir ambulans da refakat etti. Hastanın nakledildiği Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde ise özel tedbirler alındı. Tüm personel enfeksiyon kapma riskine karşı eldiven ve maske taktı.


Ambulans hastaneye ulaştığında, görüntü almak isteyen kameramanlar ve güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlileri enfeksiyon kapma riskine karşı hasta yakınlarını da hastaneye sokmadı. Bir hasta yakını ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.


Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 79 yaşındaki kişinin gerekli tüm sağlık önlemlerinin alınmasının ardından hastanede karantinaya alındığını söyledi.
Tepe, hastadan kan örneği alınarak Ankara'ya gönderileceğini ifade ederek, "Böylece, vakada H1N1 virüsü olup olmadığı kesinlik kazanacak. Ancak şu anda hastanın sağlık durumu çok iyi. Hastanın yakınlarıyla da temasa geçtik. Bu kişilere de ilaç verildi" dedi.


Yapılan incelemeler sonucunda Hastanın genel durumunun iki günlük tedavinin ardından düzeldiğini, H1N1 virüsü olmadığının kesinlik kazanmasının ardından bugün öğle saatlerinde hastayı taburcu ettiklerini kaydeden Tepe, ilde şu anda domuz gribi açısından vatandaşların endişe edeceği bir durum olmadığını sözlerine ekledi.