Rize'de Enerji Verimli Örnek Ev

Rize'de Enerji Verimli Örnek Ev
AK Parti Rize milletvekili Ali Bayramoğlu, olay53'ün "Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba" adlı haberiyle gündeme taşıdığı ve Rize'de yer yokluğundan Trabzon'a taşınması gündeme gelen 9. Hidrometri Şefliği...

Bayramoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, olay53'ün "Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba" adlı haberiyle gündeme taşıdığı, Rize'de yer yokluğundan ve yer bulunamaması halinde Trabzon'a taşınması gündeme gelen Rize'deki 9. Hidrometri Şefliği ile ilgili haberden dolayı açıklamada bulundu.

AK Parti Rize milletvekili Ali Bayramoğlu, Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) tarafından Rize'de ''Enerji Verimli Örnek Ev'' yapılacağını bildirdi.

Bayramoğlu açıklamasında bazı basın yayın organlarında Rize'de bulunan 9. Hidrometri Şefliği'nin Rize'den taşınacağı yönünde haberler çıktığını belirterek, şunları ifade etti: ''9. Hidrometri Şefliği'nin Rize'den taşınacağı gerçek değildir. Aksine, EİE, Türkiye'de sadece Ankara ve Kayseri'de bulunan 'Enerji Verimli Örnek Ev' modelinin üçüncüsünü Rize'de yapacak. Hidrometri Şefliği de burada hizmet verecektir. Bunun için üç ayrı nokta tespit ettik. Nihai karar için çalışmalarımız sürüyor.''

''Enerji Verimli Örnek Ev''in Rize'ye ciddi katkı sağlayacağını savunan Bayramoğlu, şunları kaydetti: ''Özellikle ilköğretimden başlamak üzere yüksekokula kadar öğrencilerimize ve halkımıza enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve kaynakların bilinçli kullanılması, enerji teknolojilerindeki gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirme merkezi şeklinde çalışacak. Sadece Rize'ye ve çevre illere değil, komşu ülkelere de hizmet verecek nitelikte bir yapı oluşturuyoruz. Ekonomik olarak ciddi katkılar sağlayacak.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba