Rize’de FETÖ İl İmamları ve İl Ablası Adliyeye Sevk Edildi

Rize’de FETÖ İl İmamları ve İl Ablası Adliyeye Sevk Edildi
Rize’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında örgütün "il imamı" ve “il ablası” olduğu öne sürülen 5 kişinin de bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 4 il imamı ile 1 il ablası ve 1 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan il imamları R.Y., H.Y., Y.E. ve M.K. ile R.Y.’nin il ablası eşi A.A.Y. ile devletin el koyduğu FETÖ bağlantılı dersanenin müdürü S.B. adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden R.Y. ile Trabzon’da gözaltına alındıktan sonra Rize’ye getirilen H.Y.’nin  Adliye Zabıt Katip İmamları, Y.E. ile M.K.’nin Emniyet İl İmamları olduğu, A.A:Y.’nin ise devletin el koyduğu özel bir öğrenci yurdu müdürü olup il ablası olduğu öne sürüldü.

Çeşitli kamu kurumlarında çalışan şüphelilerin çalıştıkları kamu kurumları dışındaki kurumlarda il imamı olmaları dikkat çekti.

rizede-feto-il-imamlari-adliyeye-sevk-edildi-2-001.jpgrizede-feto-il-imamlari-adliyeye-sevk-edildi-1-001.jpgrizede-feto-il-imamlari-adliyeye-sevk-edildi-3-001.jpg

HABERLERİMİZ

Rize'de FETÖ'den 1 Öğretmen Daha Tutuklandı

Rize'de FETÖ'nün 5'i İl İmamı ve Ablası 6 Kişi Tutuklandı