Rize’de Fındıklı'dan Güneysu'ya Ata Tohumu Desteği

Rize’de Fındıklı'dan Güneysu'ya Ata Tohumu Desteği
Rize’nin Fındıklı ve Güneysu İlçe Ziraat Odaları işbirliğinde Güneysu ilçesinde 250 çiftçiye ata tohumu dağıtımında bulunularak Güneysu'da da ata tohumu seferberliği başlatıldı.

Rize’de Güneysu ve Fındıklı İlçe Ziraat Odaları işbirliğiyle geleneksel tohum takas şenliğinin ilki gerçekleştirildi.

Güneysu’da gerçekleştirilen programa Güneysu Kaymakamı Muhammet İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Güneysu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Demirkan, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy ve vatandaşlarla çiftçiler katıldı.

Fındıklı’da üretilen ata tohumlarının Güneysu’daki çiftçilere dağıtıldığı programda ayrıca Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından da Güneysulu çiftçilere bilgilendirme sunumunda bulunuldu.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2017 yılında 3-5 tohumla başlatılan ve günümüze kadar 8,5 milyon tohumun üreticilere dağıtıldığı ata tohumuna Güneysulu çiftçilerin de ilgisi oldu. İlçede yaklaşık 250 çiftçiye ata tohumu dağıtıldı. Dağıtılan ata tohumlarıyla Güneysu’da da ata tohumlarının üretiminin yaygınlaştırıp Fındıklı gibi diğer ilçelerle de işbirliğine gidilmesi hedefleniyor.

rizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-9.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-8.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-10.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-4.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-1.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-2.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-3.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-6.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-5.jpgrizede-ata-tohumu-seferberliginde-findiklidan-guneysuya-destek-7.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.