Rize’de Halk Eğitim Merkezlerinin Yıl Sonu Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Rize’de Halk Eğitim Merkezlerinin Yıl Sonu Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi
Rize’de “Hayat Boyu öğrenme Haftası” kapsamında 11 ilçe ve Merkez Halk Eğitim Müdürlüklerince yıl boyunca üretilen ürünlerin sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Rize Merkez ilçe dahil 12 Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslarda, kursiyerler tarafından üretilen ürünler "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kent merkezindeki Ali Metin Kazancı Lisesinde düzenlenen ve Rize Valisi Kemal Çeber'in de katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programda konuşan Vali Kemal Çeber, “Halk Eğitimi Merkezlerinde aldıkları eğitimlerle bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirme imkânı bulan vatandaşlarımız el sanatlarıyla birlikte kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktadır. Halk eğitim kurslarımızla birlikte kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını gün yüzüne çıkarak, özgün yeni üretimler ile gelenekselliğin ışığında el sanatlarına dönüştüğünü görmekteyiz.

İnsan, hangi yaşta olursa olsun, hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme, her yaştan insana istediği her konuda bilgi edinme, yetenek ve meslek edinme imkânı tanıyan bir öğrenme modelidir. Halk Eğitim Merkezleri sayesinde daha önce çeşitli sebeplerden istediği alanlarda eğitim alamamış vatandaşlarımız, becerilerini mesleğe dönüştürme fırsatı veriyor. Burada bizimde sorumluluklarımız var. Halk Eğitim Merkezlerimizi desteklemeli, buralarda üretilen ürünlerden alarak kursiyerlerimizin ve eğiticilerimizin yapmış oldukları işe verdiğimiz değeri göstermeliyiz.

Sizlerin el emeği ve göz nuru ile ortaya koyduğu ürünler hepimizi gururlandırıyor. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kursiyerlere, eğitimlerde görev alan öğretmen ve yöneticilere ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayat boyu öğrenme haftamızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Rize’deki tüm İlçe ve Merkez Halk Eğitimi Merkezlerinin yıl boyunca ürettiği ürünlerin sergilendiği sergiyi gezen Vali Çeber ve beraberindekiler, el emeği göz nuru ürünleri inceledi. Öğretmenler ve kursiyerlerden sergilenen ürünler ile ilgili bilgi alarak, üretmiş oldukları ürünler ve emeklerinden dolayı kendilerini tebrik etti.

Sergide gümüş takı işlemeciliği ve ahşap oymacılığı, cam süsleme ve purtili dokuma, bakır işlemeciliği, sepet örücülüğü, feretiko, pileki taşı oymacılığı, deri işleme ve aksesuar, filografi gibi birçok farklı alanda birbirinden güzel çalışmalar yer aldı. Ayrıca yine Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda sanatsal ve sportif alanlarda eğitim alan öğrenciler tarafından canlı müzik, kemençe ve atma türkü, savunma sanatları (boks, aikido) gösterileri yapıldı.

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde düzenlenen programa; Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra eşi Neslihan Ayan Çeber, İl Genel Meclis Başkanı Sabit Karafazlı, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları ile Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

rizede-halk-egitim-merkezlerinin-yil-sonu-sergisinin-acilisi-gerceklestirildi-foto-galeri.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum