Rize'de İŞKUR'dan 290 Kişiye İş İmkanı

Rize'de İŞKUR'dan 290 Kişiye İş İmkanı
Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere, 290 kişinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda işe alınacağını açıkladı.

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, "Toplum Yararına Programlar"da çalıştırılmak üzere alınacak kişilerin başvurularının 12 Aralık itibariyle başladığını ifade ederek, son başvuru tarihinin 21 Aralık olduğunu kaydetti.

İl genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında toplam 290 kişinin okullarda çalıştırılmak üzere alınacağını belirten Kiraz, %80 kura, %20 liste yöntemiyle seçilecek katılımcılar için kura çekiminin 26 Aralık’ta İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşeceğini, işe başlangıç tarihinin 29 Aralık 2016, bitiş tarihinin ise 15 Haziran 2017 olduğunu ifade etti.

Kuruma başvuruda bulunacak kişilerden 18 yaşını tamamlamış ve kuruma kayıtlı işsiz olmak, emekli, dul, yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık lise ve üniversite hariç) şartları arandığına dikkat çeken Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kiraz, 13 Mayıs 2013 tarihinden itibaren aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP’lerden 18 ay yararlananların aynı kuruma başvuru yapamayacaklarını farklı kurumların açacağı programlara ise başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Kiraz, başvuru sırasında 2 liste uygulanacağını, 1. Listede kadınlar,  35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların yer alacağını, bunların dışında kalanların ise sistem tarafından 2. Listeye dahil edileceklerini ve başvuruların Rize İşkur İl Müdürlüğü ile Pazar, İyidere, Ardeşen ve Fındıklı Belediye Başkanlıklarında ve Çayeli Kaymakamlığında bulunan İŞKUR hizmet noktalarına yapılabileceğini kaydetti.