Rize'de Korkulu Bekleyiş

Rize'de Korkulu Bekleyiş
Rize'de duvar ve bahçesinde çatlaklar oluşan sitede oturan bazı aileler, yıkılma tehlikesi nedeniyle dairelerini boşalttı.

Alınan bilgiye göre, Paşakuyu Mahallesi'ndeki bir sitenin 3 bloku ile bu blokların bahçelerinde henüz belirlenemeyen nedenle çatlaklar oluştu.

Çatlakların sitenin önündeki inşaat çalışması yüzünden oluştuğunu savunan bazı aileler, yıkılma riskine karşı dairelerinden ayrıldı.

apartman-2.jpg

Site sakinleri, Tophane Polis Merkezine giderek, inşaat çalışmasını yapan firmanın yetkililerinden şikayetçi oldu.

Site yöneticisi Fuat Yazıcı, gerekli yerlere müracaat ettiklerini belirterek, ''Bu binalarda oturmak çok büyük tehlike. Yetkililer bize 'Boşaltın veya boşaltmayın' gibi bir şey söylemiyor. Biz de korkumuzdan geceyi yakınlarımızın evlerinde geçireceğiz'' dedi.

fuat-yazici-rize.jpg

İnşaat firması sahibi Mustafa Ekmekçi ise sitenin temelinin sağlam yapılmadığını iddia ederek, ''Her türlü resmi işlemin ardından inşaat çalışmasına başladık ancak diğer binanın toprak zemin üzerine inşa edildiğini görünce İstanbul'dan 42 adet özel fora kazık getirerek binayı sağlamlaştırdık. Belediyenin izniyle gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yasal olmayan hiçbir şeyi yapmamız mümkün değil'' diye konuştu.

Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri, olay yerinde incelemelerde bulundu.

apartman-1.jpg