Rize'de Kütüphane Haftası
Programda Konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belirli Bir Kariyer Yapmış ve Çevrede Saygınlık Kazanmış İnsanların, Geldikleri Mevkilere Okudukları Kitaplar Sayesinde Ulaştıklarını Söyledi.
Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu da altyapısı hazırlanmadan halk kütüphanelerinin belediyelere devredilmesinin doğru olmadığın söyledi. Köroğlu, ilgisizlik yüzünden kapanma noktasına gelen halk kütüphanelerinin canlandırılması, okuyucu sayının ve okuma oranının artırılması için, Kütüphanelerde Üniversitelerin Belge-Bilgi Yönetimi (Kütüphanecilik) Bölümü Mezunu Uzman personellerin görevlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
İl Halk Kütüphanesi Müdürü İzzet Kurtuluş da insanın elindeki en önemli sanat aracının bilim, atölyesinin ise kütüphane olduğunu hatırlattı. Kurtuluş, "Bu kurumlara yer veren milletler tarih boyunca büyük imparatorluklar ve Devletler kurmuşlardır. Dünyada hiçbir imparatorluk ya da süper devlet yoktur ki insana, kitaba, bilgiye, bilime ve kütüphaneye değer vermemiş olsun, Hiç şüphesiz ki ekonomik ve teknolojik kalkınmanın temelinde kültürel ve bilimsel kalkınma yatar. Bu bilgi merkezlerinin toplumda ana merkezi Halk Kütüphaneleridir." dedi.
Kutlama programı İl genelinde düzenlenen "Bilgi Çağında Modern Kütüphaneler" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Kütüphaneden en fazla kitap okuyan öğrencilere ödül verme törenleriyle sona erdi.
