Rize'de LGS Sınavına 4 Bin 280 Öğrenci Girecek

Rize'de LGS Sınavına 4 Bin 280 Öğrenci Girecek
Yarın (Pazar günü) yapılacak 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava Rize’de 4 bin 280 öğrenci girecek. Rize'de sınav saatinde öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için gürültü yapılmaması uyarısında bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav yarın (4 Haziran Pazar) düzenlenecek. Rize’de Merkez ilçede 36 olmak üzere kent genelinde 93 resmi/özel ortaokulda 273 salonda gerçekleştirilecek sınava 4 bin 280 öğrenci sınava girecek. LGS sınavında Rize’de toplam 825 personel görev alacak.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sınava girecek öğrenciler ile araç sürücüleri ve vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uyarıları şöyle:

"Sınavın yapılacağı alanların yakınlarında saat 09.30 ile 12.50 arasında öğrencilerin dikkatlerini dağıtmamak ve sağlıklı bir sınavın gerçekleşmesi için gürültü yapmamaya dikkat edilmesi, araç sürücülerinin gerekmedikçe klakson çalmamaları önemle rica olunur.

Sınavımız yarın saat 09.30 da başlayacak, ama siz mutlaka en geç 09.00 da sınava gireceğiniz yerde olun.

Sınava giriş belgeleriniz okul idarelerince hazırlandı ve sınava gireceğiniz sıralarda hazır olarak sizi bekleyecek.

Sınava girerken yanınızda geçerli kimlik belgenizi getirmeyi unutmayınız. Kimlik belgenizde fotoğraf olma zorunluluğu yok.

Sınava gelirken ayrıca, 2 adet koyu renk ya da yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan bir silgi getirin.

Sınavınızın ilk oturumu saat 09.30 da başlayacak ve 75 dakika sürecektir.

İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayıp 80 dakika sürecektir."

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.