Rize’de Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Rize’de Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı
Rize’de 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Taşlıdere Gazi İlk ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi.

Rize'de yaklaşık 60 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı bugün çalan son ders zili ile tamamlandı. Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Milli Eğitim Müdürü Engin Emen'in katılımıyla Taşlıdere Gazi İlk/ortaokulunda öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Öğrencilerle sohbet ederek tatilde bol bol kitap okumalarını istedikten sonra karnelerini kendilerine takdim eden Vali Kemal Çeber, karne töreni sonrasında öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek kendilerine iyi tatiller diledi.

Vali Çeber, yoğun ve yorucu geçen bir eğitim yılının ardından atmacalarının iyi bir tatili hak ettiklerini ifade ederek “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’mizde de evlatlarımızın karnelerini veriyoruz. Okullarımızı ziyaret ediyoruz. Hem evlatlarımızı hem de öğretmenlerimizi gayet mutlu gördüm. Bir yandan birbirlerini özleyecekleri yaz tatili sürecine giriyorlar, biryandan da karne almanın mutluluğu ve sevincini yaşıyorlar. Rize’de 59 bin 436 öğrencimiz bugün karne aldı. 5 bin öğretmenimizin emeklerinin sonucu bugün taçlandı. Güzel bir eğitim sezonu geçirdik. Okullarımızın durumu gayet iyi, fiziki olarak herhangi ihtiyacımız yok. Öğretmen sayılarımızın hepsi memnuniyet verecek düzeyde. Ziyaretlerimizde aynı zamanda okullarımızın ihtiyaçlarını konuşuyoruz. Var olan eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Tüm öğrencilerime ve öğretmenlerime iyi tatiller diliyorum” dedi.

Rize genelinde 35 bağımsız anaokulu ve bünyesinde anasınıfı bulunan diğer okul/kurumlardan 7 bin 548 anasınıfı öğrencisi, 88 ilkokulda 16 bin 861 ilkokul öğrencisi, 97 ortaokulda 16 bin 691 ortaokul öğrencisi ve 81 liseden 18 bin 336 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 59 bin 436 öğrenci karne aldı.

rizede-2022-2023-egitim-ogretim-yilinin-sona-ermesi-dolayisiyla-taslidere-gazi-ilk-ve-ortaokulunda-karne-toreni-duzenlendi.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum