Rize'de Öğretmenler Projelendirdi, Üretilerek Türkiye'deki Okullara Dağıtıldı

Rize'de Öğretmenler Projelendirdi, Üretilerek Türkiye'deki Okullara Dağıtıldı
Ömer Halaç İşitme En­gel­li­ler Okul­la­rı öğ­ret­men­le­ri ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan “İşa­re­tin Pe­şin­de" isim­li ma­ter­yal, yarışmada de­re­ce­ye girerek üre­ti­me layık gö­rül­dü ve üre­ti­min ar­dın­dan özel eği­tim okul­la­rı­na gön­de­rildi.

Ömer Halaç İşitme En­gel­li­ler Okul­la­rı öğ­ret­men­le­ri Ahmet Şamlı, Gülçin Karahan, Fatma güven ve Esma Gündüz ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan “İşa­re­tin Pe­şin­de" isim­li materyal, ül­ke­miz­de özel eği­tim ala­nın­da kul­la­nı­lan ma­ter­yal ve et­kin­lik­le­rin tüm eği­tim­ci­ler ta­ra­fın­dan bi­lin­me­si, pay­la­şıl­ma­sı ve ye­ni­lik­çi, özgün, ya­ra­tı­cı, iş­lev­sel ça­lış­ma­la­rın teş­vik edil­me­si ama­cıy­la dü­zen­le­nen “Ma­ter­yal ve Et­kin­lik” ya­rış­ma­sında de­re­ce­ye girdi.

Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Özel Eği­tim ve Reh­ber­lik Hiz­met­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü'nün ma­ter­yal ve et­kin­lik ya­rış­ma­sın­da de­re­ce­ye giren eser­ler ara­sın­dan se­çe­rek üre­tip ülke ge­ne­lin­de tüm özel eği­tim okul­la­rı­na gön­der­miş ol­du­ğu özel ço­cuk­lar için özel et­kin­lik­ler ma­ter­yal­le­ri­nin okul­la­ra da­ğı­tı­mı ya­pıl­dı.

Rize İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, ülke ge­ne­lin­de de­re­ce­ye giren ve üre­ti­mi ya­pı­la­rak özel eğitim okul­la­rı­na gön­de­ri­len “İşa­re­tin Pe­şin­de" isim­li ma­ter­ya­li ha­zır­la­yan Ömer Halaç İşitme Engelliler Oku­llarına zi­ya­ret­te bu­lu­na­rak, öğ­ret­men­le­ri teb­rik etti. Ma­ter­ya­lin ülke ge­ne­lin­de dereceye ve üre­ti­me layık gö­rül­me­si­nin ili­miz eği­tim ve eği­tim­ci­le­ri açı­sın­dan da bir moral kay­na­ğı olduğunu kay­de­den İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Emen, pro­je­yi ha­zır­la­yan öğ­ret­men­le­re te­şek­kür etti. Emen, Türk İşaret Dili dersi öğ­re­tim ma­ter­ya­li ki­ta­bı­nın eğ­len­ce­li bir oyuna dö­nüş­tü­rü­le­rek işa­ret dilinin öğ­re­til­di­ği ma­ter­yal et­kin­li­ği­nin öğ­ret­men­ler­le be­ra­ber uy­gu­la­nı­şı­nı da test etti.

Son yıl­lar­da Özel Eği­ti­me ve­ri­len öne­min ve özel eği­tim öğ­ret­men­le­ri­nin gay­ret­le­riy­le kat edi­len mesafenin öne­mi­ne vurgu yapan İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, öğ­ret­men­le­rin gay­re­ti ve ekip ruhu ile ha­re­ket edil­di­ği tak­dir­de çok daha güzel eser­le­rin or­ta­ya çı­ka­ca­ğı­na inan­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Emen, özel ge­rek­si­nim­li bi­rey­ler ve özel eği­tim için her türlü des­te­ği sağ­la­mak­ta te­red­düt et­me­ye­cek­le­ri­ni ifade etti.

Öğ­ret­men­le­rin yeni proje fi­kir­le­ri­ni de din­le­yen İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü­müz Emen Rize’deki özel eğitimin ve im­kân­la­rın iyi bir nok­ta­da ol­du­ğu­nu ifade ede­rek hep bir­lik­te daha güzel pro­je­le­re imza atmak ve Rize’yi eği­tim­de hak et­ti­ği nok­ta­ya ge­tir­mek is­te­dik­le­ri­ni söz­le­ri­ne ek­le­ye­rek teb­rik­le­ri­ni iletti.

Prog­ram­da Şube Mü­dü­rü Bü­lent İçbu­dak da yer aldı.

omer-halac-isitme-engelliler-okullarindan-buyuk-basari-(4).jpgomer-halac-isitme-engelliler-okullarindan-buyuk-basari-(1).jpgomer-halac-isitme-engelliler-okullarindan-buyuk-basari-(2).jpgomer-halac-isitme-engelliler-okullarindan-buyuk-basari-(3).jpg