Rize'de Otistik Eğitim Okulu
Dernek temsilcileri otistik çocukların eğitimi için destek istedi.
Rize’de büyük bir ihtiyaç olan “Bağımsız Otistik Eğitim Okulu” için destek isteyen Dernek Başkanı Resul Usta; “Otizm platformu kapsamında Karadeniz’de ilk kurulan derneğimizin asıl kuruluş amacı “Bağımsız Otistik Eğitim Okulu”nun Rize de bir an önce kurulmasıdır” dedi. Usta ayrıca Rize’de yaşayan otistik çocuklar hakkında Vali Şarbak’a bilgi vererek; “ İlimizde bağımlı iki sınıfta 8 otistik çocuğun eğitim gördüğünü, bu sınıfların yeterli olmadığını, sırada eğitim almak için bir çok otistik çocuğun beklediğini ve otistik çocukların eğitim almalarında yaş olayının çok önemli olduğunu belirterek Bağımsız Otistik Eğitim Okulunun açılması için dernek ve aileler olarak büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.
Kararlı ve özverili çalışmalarından dolayı dernek yönetimini tebrik eden Rize Valisi Zekeriya ŞARBAK okul için kendilerine her türlü desteği vereceğini söyledi.

Dernek yönetimi ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Rasim ÇELİK'i de makamında ziyaret ederek, Otistik Çocukların eğitimine gösterdiği ilgiden dolayı kendilerine çocukların aileleri adına teşekkür ederek okul için destek istedi.
Milli Eğitim Müdürü Rasim ÇELİK’te; Okulun kurulması noktasında yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, “sayın valimizin desteği ile bu okulun Rize ye muhakkak kazandırılacağını” belirtti.

