Rize'de seçimde satış kavgası
Yayınlanma:
Demokrat Parti Rize belediye başkan adayı Dr.Zelkif Akgül parti yönetiminin kendisini sattığını iddia etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı olmasının yanı sıra eski başbakanlardan bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz’ın da memleketi ve seçim bölgesi olması nedeniyle seçim sonuçları merakla beklenen illerden olan Rize’de seçime “satış” tartışmaları damgasını vurdu.
Belediye başkanlığını yeniden Ak parti adayı Halil Bakırcı’nın kazanmasının yanı sıra ,rakibi Anap adayı Kenan Bıyık'ın Bakırcı’ya yakın oy alması seçime giren bazı belediye başkan adaylarının ilginç değerlendirmelerine yol açtı. Demokrat Partinin Rize’de beklenenden az oy almasının değerlendiren belediye başkan adayı Dr.Zelkif Akgül partililerinin Anap’a çalıştığını belirlediğini öne sürerek ekran vasıtasıyla kamuoyuna parti üst yönetiminin kendisini sattığını açıkladı.
Yerel bir televizyon kanalında iddialarını seslendiren Akgül ”Parti il yönetimi dahil, partinin başında olanlar beni satmışlardır.Biz seçim kaybedebiliriz ancak partimiz içinden satış yememiz çok çirkin bir şey,bunları genel başkanıma da anlattım.Hem Demokrat Partinin rozetini takacaksın hem partini satacaksın.Ben bir sandıkta bir partilimin açıkça başka partiye çalıştığını gördüm.Ben onlar orada olduğu sürece o partide olamam . Onlar bunun gereğini yapmalıdır “ diyerek başta il başkanı Tuncer Ergüven olmak üzere partinin yöneticilerini kendini Anap!a satmakla suçladı.”Beş kişi hariç tüm yöneticiler beni satmıştır” diyerek kendisine destek veren beş kişinin ismini ekrandan duyurdu
Kaçkar tv
Resmi İlanlar
Siyaset