Rize'de Sel ve Heyelanlar Nedeniyle 4 Kişi Hastanede Tedavi Altına Alındı

Rize'de Sel ve Heyelanlar Nedeniyle 4 Kişi Hastanede Tedavi Altına Alındı
Rize Valiliği, kentte şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda yaralanan 4 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağmur uyarısı verdiği Rize’de Merkez ilçe ile Güneysu, Çayeli, Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçesinde yağışlar etkili oldu.

Merkeze bağlı Muradiye Beldesinde bir evin yıkılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi göçük altında kalırken, Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte 4 kişininde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen olaylarda yaralandığı ifade edilerek kentteki hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yaralanma olaylarından birinin merkeze bağlı Karayemiş köyünde, diğer bir yaralanmanın Çayeli ilçesindeki sel ve heyelanlarda; 2 yaralanma olayının ise araçlarının sel sularına kapılıp dereye uçmasından meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan 2’sinin Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 2’sinin ise Rize Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

BAKANLAR RİZE'YE GELİYOR

Açıklamada, ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun saat 02.00 gibi Rize’ye ulaşmalarının beklenildiği belirtildi.

sumay-rize-konut-016.jpg