Rize’de Sıfır Atık Projesi ile 8100 litre atık yağ toplandı

Rize’de Sıfır Atık Projesi ile 8100 litre atık yağ toplandı
Rize’de sıfır atık kampanyası kapsamında 6.030 kg atık pil, 15.742 kg elektronik atık, 118.240 parça atık giysi ve 8100 litre atık yağ toplandığı bildirildi.

Rize Belediyesi, kentte çevre bilincinin topluma yansıması ve ekosistemin korunması için çeşitli projeler yapıldığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, STK, öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla başlayan “Rize Senin” projesi ile Rize’ye hep birlikte sahip çıkıldığı vurgulanarak temiz bir Rize için çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Rize Senin” projesinin ilgi gördüğü ve proje kapsamında; kâğıt, cam, plastik, metal, atık pil, atık yağ, elektronik atık ve tekstil ürünlerinin geri dönüştürerek ekonomiye katkı sağlandığı kaydedilerek, “Belediyemiz tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalığı arttırmak, vatandaşlarımızın proje hakkında bilgi sahibi olabilmelerini sağlamak için eğitim, toplantı ve çeşitli organizasyonlar düzenlendi. Son 3 yılda Sıfır atık ‘Rize Senin’ projesiyle ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında 77.000 öğrenci, 154.000 veliye çevre ve sıfır atık eğitimleri verildi. Kampanya dâhilinde 159.000 konut, 8879 adet işyerine ulaşıldı. Okullarımızda gerçekleştirilen Sıfır Atık kampanyası süresince öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin de desteği ile toplamda; 6.030 kg atık pil, 15.742 kg elektronik atık, 118.240 parça atık giysi ve 8100 litre atık yağ toplandı. Kampanya sonucunda geri dönüştürülebilir ürünleri atık toplama noktalarına bırakarak çevreye geleceğimizin korunmasına katkı sağlayan okul ve öğrencilerimize 186 adet bisiklet, 35 adet top seti, 12 adet laptop, 43 yazıcı, 53 adet tablet, masa tenisi takımı ve satranç takımı hediye edildi. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olan doğaya karşı hepimizin daha duyarlı olması için, mutlu yarınlarda temiz çevre de buluşmak için Belediyemiz tarafından ‘Dünya Çevre Günü’ kapsamında 5 Haziran 2023 Pazartesi saat 10.30’da Kurtuluş İlkokulu’nda yapılacak olan ‘Sergi ve Kampanya Ödül Töreni’ne tüm halkımız davetlidir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.