Rize'de Turizm Parkuru 4 Bölgeye Ayrıldı

Rize'de Turizm Parkuru 4 Bölgeye Ayrıldı
Rize İl Genel Meclisi Şubat ayı çalışmalarında birçok proje görüşülürken projeler arasında yer alan turizmin 12 aya yayılması Rize'deki turizm parkurunu 4 bölgeye ayırıyor.

Rize İl Genel Meclisi Şubat ayı çalışmaları, Meclis Başkanı Hakan Gültekin başkanlığında yapılan toplantı ile devam etti. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar ise şu şekilde:

Toplantıda, Doğu Karadeniz Kalkınma Birliği (DOKAB) tarafından yürütülen Doğu Karadeniz Turizm Yolu Taslak Projesi kapsamında Rize il sınırlarından geçecek yol güzergahının taslak projesi ve Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, Pazar ilçe belediyeleri ile Tunca belde belediyesince kurulması planlanan Kaçkar İtfaiye, Mezbahane ve Katı Atık Birliğine Rize İl Özel İdaresinin kurucu üye olarak ortak olması talebi görüşüldü.

Doğu Karadeniz Turizm Yolu Taslak Projesi kapsamında yol güzergahının taslak projesini hazırlayan turizm komisyonu üyesi Emin Kanbur, projeyle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. Projenin Rize il sınırları içerisindeki kalan bölümün tahminen 232 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Kanbur, turizm yolunun taslak projesinin Kaçkarlar'ın kuzey yakasından 1500 metre ile 2500 metre rakım aralığından geçerek Rize ile batı ve doğudaki iki komşu il arasındaki bağlantıyı sağlayacağını söyledi.

rizede-turizm-parkuru-4-bolgeye-ayrildi-1.jpg

Projenin Rize il sınırlarına Uzungöl turizm merkezinden giriş yapacağını, Artvin Yusufeli ilçesi Salikvan Yaylası'ndan da il sınırlarını terk edeceğini anlatan Kanbur, şöyle devam etti: ''Tahminen 232 kilometre uzunluğundaki projede 196 kilometre mevcut yolun onarım ve iyileştirilmesi, 144 kilometre stabilize kaplama, 21 kilometre beton kaplama, 15 kilometre asfalt kaplama ve 52 kilometre de yeni yol yapılması planlanmaktadır. Rize'deki turizmi 12 aya yaymak adına kışın kolay ulaşım sağlanması açısından İkizdere, Çamlıhemşin, Ayder turizm merkezi ve Ardeşen-Fındıklı olmak üzere turizm yolu parkurunu dört bölgeye ayırdık.''

Toplantıda Kaçkar, itfaiye, mezbahane ve Katı Atık Birliği ile ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan da meclise bilgi verdi.