Rize'de Yazılmayana Su Pahalı

Rize'de Yazılmayana Su Pahalı
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de ikamet edip farklı bir yerde nüfus kaydı yaptıran su abonelerine normal tarifenin yüzde 30 üstünden faturalandırma yaptıklarını belirtti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de ikamet edip farklı bir yerde nüfus kaydı yaptıran su abonelerine normal tarifenin yüzde 30 üstünden faturalandırma yaptıklarını belirterek, “Şehrimizin şu anda görünen nüfusu 95 bin 600. Gerçek nüfusunu belirlemek için su abonesi, toplanan çöp ve öğrenci sayısını kriter aldığımızda ve bu kriterlere bağlı olarak en asgari rakamları hesapladığımızda şehrimizin nüfusu 130 bin’in üstünde.

Rize’de ikamet edip Rize dışında yazılan her beş bin kişinin bize ayda 500 bin TL zararı var. 30 bin kişide bu 3 milyon TL yapar. Hemşerilerimiz Rize’de ikamet ediyor. Çay hasat zamanları birkaç ay köylerine çıkıyorlar. Ama muhtarlık seçimlerinde oy kullanabilmek için nüfus kayıtlarını köylerine aldırıyorlar. Biz tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın su ücretlerini normal tarifeden yüzde 30 fazla faturalandırıyoruz. Bu şekilde il sınırlarımız içerisinde oturup kendi belde ve ilçelerinde yazılan belediye başkanlarımız da var. Onlardan da yüzde 30 yüksek oranda su ücreti alıyoruz. Yeni yıl yaklaşıyor. Hesaplamalar yeni yıla göre yapılacak. Vatandaşlarımızdan bizden daha iyi hizmet alabilmeleri için nüfus kayıtlarını gerçekten yaşadıkları yerlere aldırmalarını istiyoruz” dedi.