Rize'den İstanbul'a Boşanma Davasına Gitti Ardına 2 Ölü, 1 Yaralı Bıraktı

Rize'den İstanbul'a Boşanma Davasına Gitti Ardına 2 Ölü, 1 Yaralı Bıraktı
Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yaparken, anne ve babasının boşanma davası için gittiği İstanbul’da annesi ile...

Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yaparken, anne ve babasının boşanma davası için gittiği İstanbul’da annesi ile annesinin koruma polisini öldürüp güvenlik görevlisini yaralayan kişi tutuklandı.

Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yaparken, annesiyle babası arasındaki tehditten açılan duruşma için İstanbul'a giden Dursun Zeyir, İstanbul Adalet Sarayı’nda annesi Halime Aslan ile Aslan'ı korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir’i silahlı saldırıda öldürdü. Güvenlik görevlisi Mehmet Zengin ise yaralandı.

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-3.jpg

Olay dün İstanbul Çağlayan Adliyesi C Kapısı X-ray kontrol noktasında meydana geldi. Boşanma davası için adliyeye gelen Halime Aslan ve kendisini korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir'in güvenlik kontrolünden geçtiği sırada Aslan’ın oğlu tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

dursun-zeyir-fotografi.jpg

Silahlı saldırıda annesi ve koruma polisini öldüren, bir güvenlikçiyi de yaralayan Dursun Zeyir, silahını bırakarak teslim oldu. Bu sırada dışarıda bekleyen baba Hızır Zeyir ve diğer oğlu Muhammed Zeyir (12) ise oğlunun vurulduğunu zannederek panik içerisinde gözyaşı döktü. Oğlunun teslim olduğunu öğrenen baba Hızır Zeyir, adliyeden uzaklaştı.

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-2.jpg

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-4.jpg

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-1.20140312185714.jpg

Edinilen bilgilere göre, olay, İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı girişinde yaşandı. 19 yaşındaki silahlı saldırgan Dursun Zeyir, annesi 44 yaşındaki Hanıme Aslan, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli koruma polisi Emrah Taştekin ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i vurdu. Anne Aslan olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan polis memuru Emrah Taştekin kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nde şehit oldu.

BABA ‘OĞLUM ÖLDÜ’ DİYE FERYAT ETTİ

Adliyede tüm bunlar yaşanırken dışarıda ise oğlunun öldüğünü zanneden Baba Hızır Zeyir ise “Oğlum öldü” diye feryat etti. Hızır Zeyir'in diğer oğlu Muhammed Zeyir (12) ise "abim" diye ağlamaya başladı. Güvenlik güçleri tarafından güçlükle sakinleştirilen baba Hızır Zeyir'e oğlunun ölmediği ve teslim olduğu söylendi. Hızır Zeyir, bunun üzerine adliyeden uzaklaştı.

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-5.jpg

caglayan-adliyesi’nde-silahli-saldiri-6.jpg

Anne Hanıme Hatice Aslan'ın 2011 yılında kocası Hızır Zeyir’den boşandığı, boşanmanın ardından Dursun Zeyir'in birkaç defa babasıyla barıştırmak için annesiyle görüşmek istediği öğrenildi. Görüşüme tekliflerini geri çeviren anne Hanıme Zehir, eski kocası hakkında savcılığa başvurarak şikayetçi oldu ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talep etti. Anne Arslan’a koruma polisi Emrah Taştekin’i tahsis eden savcılık, baba Hızır Zeyir hakkında da tehdit suçundan dava açtı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada anne Aslan, baba Hızır Zehir ve çocukları Dursun Zehir hazır bulundu. Mahkeme heyeti baba Hızır Zeyir'e tehdit ve hakaretten 11 ay hapis cezası verdi. Cezaya sinirlenen Dursun Zeyir'in adliye çıkışında saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nden çıkartılarak adliyeye getirilen zanlıya polis yeleği giydirildiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye getirilirken basın mensuplarının görüntü almaması için otopark girişinden içeri alındı.

ANNESİNİ VE POLİS MEMURUNU ÖLDÜREN ZANLI TUTUKLANDI

dursun-zeyir-fotografi-1.jpg

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde dün annesini öldüren ve yanındaki koruma polisini de şehit eden zanlı tutuklandı. Zanlının mahkemede pişman olduğunu ve annesinin başka biriyle evlendiğini öğrenince bunu kabullenemeyip cinayeti işlediğini söylediği belirtildi.

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki dünkü saldırının faili Dursun Z., bugün adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, "iki kişiyi kasten öldürme, bir kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Babasıyla yaşadığı Rize'de çiftçilik yapan zanlının, annesiyle babası arasındaki tehditten açılan duruşma için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Emniyette ve savcılıktaki sorgusu sırasında sürekli ağlama krizine girdiği söylenen zanlının pişman olduğunu dile getirdiği belirtildi. Annesini 2011 yılından beri görmediğini ifade eden zanlının, "Annem bizimle görüşmüyordu. Biriyle evlendiğini öğrendik. Bunu kabullenemedim. Kendime yediremedim. Bu yüzden annemi vurdum. Annemi vurduktan sonrasını hatırlamıyorum. Bir anlık öfkeyle yaptım. Pişmanım" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

Dursun Z.’yi babası Hızır Z.’nin azmettirip azmettirmediği araştırılırken, olaydan sonra ortadan kaybolan babanın arandığı kaydedildi. Ölen kadının savcılığa başvurarak eski kocasından şikayetçi olduğu, ifadesinde "Bir oğluma annemi vurdurttu. Diğer oğluma da beni vurdurtacak" dediği ileri sürüldü.

ADLİYEDE OĞLU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN KADIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde oğlu tarafından silahla vurulan Hanıme Aslan (44) son yolculuğuna uğurlandı.

Hanıme Aslan için İstinye Neslişah Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Aslan’ın yakınları ve cezaevinde bulunan erkek kardeşi katıldı. Cezaevi aracıyla jandarma eşliğinde cenaze törenine gelen Hanıme Aslan’ın kardeşi taziyeleri kabul etti. Hanıme Aslan’ın cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından İstinye Mezarlığı’na defnedildi.

Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı

emrah-tasdemir.jpgİstanbul Adliyesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Emrah Taşdemir, İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Duygu dolu anların yaşandığı törende şehit polisin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde Hanıme Aslan’a yönelik düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan koruma polisi Emrah Taşdemir için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, askeri erkan, şehit polisin mesai arkadaşları ve ailesi katıldı.

Türk bayrağına sarılı tabutun içinde meslektaşlarının omuzlarında son kez Emniyet Müdürlüğü'ne gelen şehit polis Taşdemir’in yakınları gözyaşlarını tutamadı. Anne babasının katılmadığı cenaze töreninde şehit polisin ağabeyi ve halası tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aileyi Vali Mutlu ile Emniyet Müdürü Altınok teselli etmeye çalıştı.

İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Halkımızın güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımızın çok değerli bir üyesini hayatının baharında kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşıyoruz. Bugün yüreklerimizdeki acıyı azaltmanın mümkün olmadığını iyi biliyorum" dedi.
"Ateş düştüğü yeri yakar" diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Evlat acısı, kardeş acısı acıların en büyüğü en derinidir. O nedenle bu acıyı bütün emniyet teşkilatımızla ve bütün milletimizle birlikte paylaşıyoruz. Her daim polis teşkilatımız şehit polisimizin ailesinin yanında olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şehit polis için dua edildi. Daha sonra şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin naaşı memleketi Tokat’ta toprağa verilecek.

emrah-tasdemir-polis-memuru.jpg