Rizeli'den Başbakanlık'ta Silahlı Eylem - VİDEO

Rizeli'den Başbakanlık'ta Silahlı Eylem - VİDEO
Başbakanlık B Blok girişindeki güvenlik noktasında, kuru sıkı tabanca ile 3 el ateş eden kişinin Rizeli olduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık'ta Bakanlar Kurulu toplantısının başlamasından 10 dakika sonra 3 el silah sesi duyuldu. Eylemi gerçekleştiren kişinin Rize'nin Çayeli ilçe nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olduğu öğrenildi. şahsın daha önceden sabıkası olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre saldırgan, B Blok girişindeki güvenlik noktasından geçerek yetkili bir kişiyle görüşmek istedi. Ancak üzerinde kuru sıkı tabir edilen tabanca tespit edilen saldırgan, üç el ateş etti.

Tabanca elinden alınarak etkisiz hale getirilen kişi gözaltına alındı.

Silah sesinin duyulmasının ardından Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Ramazan Bal olay yerine gelerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Olayın hemen ardından Ankara Emniyeti'nden yetkililer de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Saldırganın kimliği  belirlendi

Saldırganın, Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olduğu öğrenildi.

Nuri Başkapan'ın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği öğrenildi.

Başkapan'ın, müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği bildirildi.

RİZELİ MÜTEAHHiT

Nuri Başkapan'ın Rizeli olduğu ve müteahhit olduğu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne iş yaptığı ve buradan parasını alamadığını öne sürerek silahla Başbakanlıkta ateş ettiğini söylediği ifade edildi.

KAYSERİ BELEDİYESİ'NDEN YALANLAMA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu iddia üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Nuri Başkapan’ın iddiası yalanlandı. Belediye açıklamasında "Başkapan'ın ne çalışan ne de yüklenici firma olarak belediyemizle hiçbir ilişkisi olmamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur’’ denildi. Büyükşehir belediyesi yetkilileri, Nuri Başkapan’ın Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ihaleden kaynaklı bir bağlantısı olmadığını, gerek belediye, gerek SGK kayıtlarında buna ilişkin bilgiye ulaşılamadığını bildirdi.

Kayseri’deki İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) yetkilileri de müteahhit olduğu ileri sürülen Başkapan’ın üyeleri olmadığını ve Kayseri’de iş yaptığına dair bilgilerinin bulunmadığını söyledi.