Rize'nin Gündemi Ovit Tüneli

Rize'nin Gündemi Ovit Tüneli
Risiad’ın kahvaltı davetinde buluşan Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ve yardımcıları, Risiad Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri...

Risiad’ın kahvaltı davetinde buluşan Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ve yardımcıları, Risiad Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ovit tüneli projesinin hayata geçirilmesi için fikir alışverişinde bulundu.

Rize-Mardin yolu olarak adlandırılan bu yol ile ilgili, İl Başkanı Karal’ın Ankara’da Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’la yaptığı görüşme sonrası çalışmalar hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulundular. 

Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal;” Artık Uluslar arası bir yol ismiyle anılacak, Rize-Erzurum Ovit tüneli değil, Rize-Mardin yolu bizim dönemimizde hiçbir zaman kesintiye uğramamış, her zaman tarafımızdan sıcak bir şekilde gündeme taşınmıştır. Bu yolunun gündemimizin hiçbir zaman arkasında kalmamasına, Rize’de görev yapan siz ve sızın gibi sivil toplum örgütlerimizin önemli desteği olmaktadır. Bir ara gündemden düşmesinin nedeni de, hepinizce malumdur İkizdereli bir iş adamımız bu yolu yapacağını söylemiş, uzun zaman bu isim konuşulmuş, sonra da bu işadamı hemşerimiz bu işte vazgeçmiştir. Bu yol eski parayla bugün 600 trilyonluk bir yatırımdır. 30 yıldır herkes konuşmuş fakat bir kağıt üzerinde çizgi bile çizilmemiş. İktidarımızda projesi çizilmiş, proje ihalesi yapılmış ve bu projeyi kazanan firma yakın bir tarihte gelerek bu önemli dağımız ve yolumuzda etüt ve sondaj çalışmalarına başlayacaktır. Rize-Mardin yolu projesi için gelecek 18 Haziran’da bu yol güzergahının geçeceği 12 ilin Milletvekilleriyle bir araya gelerek önemli bir birlikteliği gerçekleştireceğiz. O nedenle bu yol artık sadece Karadeniz ve Doğunun yolu değil, tüm Türkiye’nin önemli bir yol güzergahı olacaktır. Adeta bir yeni ipek yolu olacaktır. Türkiye’mizin 4 bölgesi artık top yekin Ovit/Mardin yolunu savunmalı, hep birlikte hareket edilmelidir.”diye konuştu.

Risiad Rize Şubesi Başkanı Mustafa Külünkoğlu;” Artık herkes bilmelidir bu yol sadece Rize-Erzurum için yapılmıyor. Bu yolumuz ülkemizin, ekonomik, stratejik ve sosyal geleceği için olması gereken, Anadolu’yla, Karadeniz bölgesini birbirine bağlayacak olan çok önemli ve gecikmemesi gereken bir projedir. Bu yol güzergahının geçtiği 12 ilimizde buluna Risiad şubelerimizle Rize-Mardin yolu projesi için en yakı tarihte bir araya gelerek çalışma başlatacağız. Rize’miz ve bölgemizin geleceği için her alanda çok önemli bir proje olan Rize-Mardin oto yolu ve diğer kalıcı yatırım ve projelerde her zaman Risiad Rize Şubesi olarak Başkan Karal’ın yanındayız.”dedi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı