Rizespor'da Hesaplar Altüst

Rizespor'da Hesaplar Altüst
Bank Asya 1. Lig'de sahasında Altay ile 2-2 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan, kaybettikleri iki puanın hesaplarını alt üst ettiğini söyledi.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan'ın maç öncesi birilerini telefonla arayarak tavassutta bulunduğunu ima etmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı

Çaykur Rizespor'da ise Kayıhan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk 20 dakikada iyi oynamadıklarını belirterek, ''Ancak aradığımız golü bularak ilk yarıyı 1-0 önde kapattık. Oyunu koparacağımız anlarda son paslar iyi olmayınca farkı açamadık. Dönen toplar kalemizde hep tehlike oldu. Oyun dengede giderken maçın bittiği anda arkaya atılan topla gol yedik'' dedi.

Şampiyonluk yolunda son dakikada aldıkları ikinci yara olduğunu ifade eden Kayıhan, ''Altay karşısında kaybettiğimiz iki puan hesaplarımızı alt üst etti. Rakibi inceleyerek oyun planı hazırladık. Rakibimiz son üç deplasmanda iki galibiyet, bir beraberlik almış. Biz de bunun analizini yaparak oyun kadromuzu kuruyoruz. Bugün de oyun yapımız buna müsaitti. İki gol attık, beş net pozisyonumuz var. Ama istediğimiz sonucu alamadık'' diye konuştu.

BU İMA ORTALIĞI KARIŞTIRIR!

Kayıhan, bir gazetecinin, ''Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, maç öncesi sizin birilerini telefonla aradığınızı ima etti. Bu konuda ne diyorsunuz'' sorusuna şu yanıtı verdi: ''Coşkun hoca halüsinasyon gören bir hocadır. Bütün Türkiye bunu böyle bilir. O bakımdan çok yanlış. Teknik direktörü yaralayıcı laflar bunlar. Bizim meslektaşlarımız arazındaki imalayıcı konuşmalar. Ümit Kayıhan'ı da onu da herkes tanıyor.''

Çaykur Rizesporlu futbolcu Mutlu da kalan maçlarda galip gelmeleri gerektiğini belirterek, "Bugün sadece bir avantaj kaybettik. Kalan dört maçımız dışarıda iki maçımız içeride. Fikstür açısından da zor bir mücadele içerisindeyiz. Bizim için bu beraberlik iyi olmadı" dedi.

Erkan ise açıklamasında, "İçeride puan kaybetmememiz gerekiyordu. Ama sadece avantajımızı yitirdik. Rakiplerimiz berabere kaldı. Tavşanlı ile zaten içeride oynayacağız" diye konuştu.

ALTAY CEPHESİ : SON DAKİKA GOLÜ İLAHİ ADALET

Altay Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan ise Çaykur Rizespor'un kadrosunun kaliteli olduğunu vurgulayarak, ''Yedek kulübesinde kaliteli oyuncular var. Bizde olsalar, şu anda bizi lider yapabilirlerdi. Ama oyun anlayışları bizim çok işimize yaradı. Maçın başında çok gol kaçırdık. Kaçırdığımız gollere güldük'' dedi.

Çaykur Rizespor'un ilk 11'ini gördüklerinde sevindiklerini belirten Demirbakan, ''Defansif bir takımla oynayacağımızı düşündük. Rakip kadro bizim işimizi çok kolaylaştırdı. Beklediğimiz çıktı. Çok pozisyona girdik. Ancak hiç olmayacak bir anda kalemizde golü gördük. Farklı kazanacağımız maçı zora soktuk. Son dakikada gelen gol ilahi adalet oldu'' diye konuştu.

Demirbakan, ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maçı 1-0 kazandıklarını anımsatarak, ''O maçın ardından insanlar çok gol pozisyonuna girdiklerini ve değerlendiremediklerini söylemişti. O maç kaleci Ramazan olmasa 8-0 bitecek bir maçtı. Teknolojinin olduğu yerde bunlar insanın ağırına gidiyor. Bizler lider eğitici konumundayız. Göz göre göre bazı şeylere dikkat edeceğiz'' dedi.

Teknik direktörlerin görevinin Türk futbolunun ilerlemesi için çalışmak olduğuna dikkati çeken Demirbakan, şunları kaydetti: ''Biz futbolcumuza nasıl yere yatılır öğretmeyeceğiz. Türk futbolu nasıl gelişir bunu öğreteceğiz. Altay takımı bugün adam gibi top oynadı. Herkesten bunu istiyoruz. 'Türk futbolu gelişsin' diye futbolculara dürüst şeyler öğretelim. Futbol dışı işlerle kimse uğraşmasın. Alo ile malo ile oralara buralara gitmesin kimse. Bunu herkes anlamıştır. Ben Coşkun Demirbakan'ım. Daha bunlar bu işe başlamadan, ben Süper Ligde çalışıyordum. Ama hiç kimseye tavassutla 'şunu, bunu yapayım' diye Ahmet, Mehmet'i aramadım, aramam da, aratmam da herkes beni arar. Ne demek istediğimi Türkiye biliyor.''