Rize'yi Üzen Acı Ölüm

Rize'yi Üzen Acı Ölüm
Rize Özel Şar Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Salih Türkyılmaz'ın eşi Zeynep Türkyılmaz (52), elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eski Başhekimi ve halen Rize Özel Şar Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Salih Türkyılmaz'ın eşi Zeynep Türkyılmaz (52), elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Türkyılmaz'ın ölümü Trabzon'da olduğu kadar Rize'de de büyük bir üzüntüye neden oldu.

ÖLÜMLE RANDEVU !

Uzm. Dr. Salih Türkyılmaz'ın eşi Zeynep Türkyılmaz (52), Ankara’dan geldiği anda Trabzon’daki evinin kapısında elim bir kaza sonucu önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Dr. Salih Türkyılmaz, Rize Özel Şar Hastanesinde çalışıyor, kızı KTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuduğu için Trabzon Merkez Pelitli Beldesi Aydın Kent Bloklarında oturuyor ve hafta sonları Ankara’da ikamet eden ailesinin yanına gidiyordu.

Yarıyıl karne tatili nedeniyle Ankara’dan kendi otomobiliyle Trabzon’a gelmek üzere önceki sabahleyin eşi, iki kızı ve en küçük oğlu ile yola çıktılar. Güzel bir yolculukları oldu.

29 Ocak 2013 Salı günü akşam saat 20.30’da Pelitli Aydınkent C Blok’taki evlerinin önüne geldiler. Çocukları eşyalarını alıp Dr. Türkyılmaz ile birlikte eve çıktılar. Zeynep Hanım arabanın kirlendiğini belirterek ısrarla temizlik yapmaya başladı. Dr. Türkyılmaz, evden tekrar arabanın yanına, eşine yardıma geldiğinde temizlik bitmişti. Uzaktan kumandalı anahtarlıkla arabanın kapısını kilitlediler. Ancak Zeynep Hanım emin olmak için eşine arka tarafı kontrol etmesini isteyerek, kendisi ön tarafı kontrol için yöneldi.

GECE LOŞ IŞIKTA KORKULUKSUZ AVLUDAN AŞAĞI DÜŞTÜ

Doktor işini bitirip eşinin sesinin çıkmadığını görünce ona yöneldi, ancak eşi yoktu. Hemen öndeki korkuluksuz duvardan aşağı baktığında eşinin yerde yatmakta olduğunu görünce hemen ona koştu. Başından yara aldığını anlayınca ona ilk müdahaleyi yaptı.

Siteye gelen bir başka araçtan inen komşuları derhal 112 Acil’i arayınca 10 dakika sonra 112 Acil Ambulansı; yaralı Zeynep Hanımı alarak, derhal KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Burada tıbbi müdahale yapıldı. Ancak hastanın kalbi birkaç kez durunca masaj ve şokla kalbin çalışması sağlandı.

Ancak tüm müdahalelere rağmen Zeynep Hanım, Saat 23.15 çıvarında Hakk’ın rahmetine kavuştu.

BAHÇECİK BELDE CAMİİ’İNDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Dün (30 Ocak 2013 Çarşamba günü) Saat 10.00’da görevli Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp yetkilisi Farabi’de gerekli incelemelerini tamamlayınca; cenaze, Bahçecik Mezarlığı Belde Camii altındaki Gasilhaneye getirildi. Cenaze için burada gerekli dini vecibeler yerine getirildikten sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Buradaki cenazeye Rize Özel Şar Hastanesi Müdürü, hastane doktorları ve diğer çalışanlar ile Araklı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Recai Genç, TAKA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu, BTP Trabzon İl Başkanı Nihat Hekimoğlu, Fatih Devlet Hastanesi Genel Cerrahi doktorlarından Opr. Dr. Ramazan Çiçek, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca dâhil cenazeyi duyan vatandaşlar katıldı.

CENAZE, UÇAKLA ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

4 kız, 3 erkek olmak üzere 7 çocuk annesi olan merhumenin çocuklarının annelerini Ankara’ya götürmek istemeleri üzerine onların bu isteği aile büyüklerince kabul edildi ve ikindi namazına kadar burada bekletilen cenaze; ikindi namazı eda edildikten sonra buradan alınarak Trabzon Havaalanına götürüldü. Saat 16.10’da İstanbul aktarmalı uçak ile cenaze Ankara’ya götürüldü.

zeynep-turkyilmaz.jpg

CENAZE, BUGÜN ANKARA KIZILCAHAMAM’DA DEFNEDİLECEK

Bugün (31 Ocak 2013 Perşembe günü) öğle namazını müteakip Ankara Kızılcahamam İlçesine bağlı Çeltikçi Beldesi Bağören Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra merhumenin cenazesi aynı yerde ebedi yolculuğuna uğurlanacak.

Merhume Zeynep Türkyılmaz, 7 çocuk annesi olup aslen Ankara Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi Beldesi Bağören nüfusuna kayıtlı iken Trabzon Akçaabat İlçesi Doğanköy Beldesi’ne gelin gelmişti. Yarıyıl karne tatili vesilesiyle çocuklarını bir arada görmek amacıyla Trabzon’a gelmişti. Ancak daha eve çıkmak nasip olmadan ölüm onu apartmanlarının önünde karşıladı.    

olay53 olarak Merhume Zeynep Türkyılmaz’a Allah(C.C.)’tan rahmet, kederli ailesine, Rize Özel Şar Hastanesi Yönetim ve doktorları ile eş dost, akraba ve sevenlerine sabır ve metanet dileriz.
.