RTEÜ, Rize ve Üniversiteyi Çin’de Tanıttı!

RTEÜ, Rize ve Üniversiteyi Çin’de Tanıttı!
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’nde Rize'nin ve üniversitenin tanıtımının yapıldığı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Yılmaz ile Arş. Gör. Muhammet Sarı, Erasmus+ KA 171 projesi kapsamında akademik temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan 3 farklı üniversite ve 1 araştırma merkezini ziyaret ettiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, ziyaret çerçevesinde özellikle endüstriyel çalışma ve gelişmelerin temellerinin atıldığı Shenyang şehrinde bulunan Northeastern Üniversitesinde bir dizi görüşmelerde bulunulduğu, seminer ve ikili görüşmelerin ardından araştırma altyapılarının incelendiği ve üniversiteler arası iş birliği olanaklarının masaya yatırıldığı kaydedildi.

Çin programı kapsamında Rize ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tanıtımının yapılarak seminerler verildiği kaydedilen açıklamada, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’deki prestijli üniversitelerden China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB) ile University of Science and Technology Beijing (USTB) üniversitelerine ziyaretler gerçekleştirildi, seminerler verildi ve potansiyel öğrenim-proje ortaklıkları görüşüldü. Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’deki prestijli üniversitelerden China University of Mining and Technology Beijing (CUMTB) ile University of Science and Technology Beijing (USTB) üniversitelerine ziyaretler gerçekleştirildi, seminerler verildi ve potansiyel öğrenim-proje ortaklıkları görüşüldü.

Ayrıca, Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (USTB) ve Springer Yayınevi ortaklığında basılan International Journal of Minerals, Metallurgy and Materials adlı uluslararası bilimsel derginin yayın editörlüğü tarafından Doç. Dr. Erol Yılmaz’a editörler kuruluna seçilmesinden dolayı plaket ve ödül takdimi yapıldı.

Ziyaretin son bölümünde ise, ülkenin önemli Ar-Ge enstitülerinden, endüstri-üniversite arasında ve uluslararası projeler konusunda etkin olan Beijing General Research Institute of Mining & Metallurgy (BGRIMM) ziyaret edilerek potansiyel proje iş birlikleri hakkında görüşmeler yapıldı.

Doç. Dr. Erol Yılmaz, ziyaret edilen tüm üniversitelerde üniversitemizin ve ilimizin tanıtımını yaparak seminerler verdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu’nun da yer aldığı organizasyonda üniversitemiz adına uluslararası iş birliklerinin temelleri atıldı.” ifadelerine yer verildi.

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-3.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-5.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-1.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-2.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-6.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-7.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-8.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-9.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-11.jpg

rteu-rizeyi-ve-universiteyi-cinde-tanitti-10.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum