RTEÜ’lü Akademisyenler En Çok Atıf Alan ve H İndex’i En Yüksek Akademisyenler Arasında

RTEÜ’lü Akademisyenler En Çok Atıf Alan ve H İndex’i En Yüksek Akademisyenler Arasında
Türk Üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler arasında en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyeni açıklandı. RTEÜ’lü 28 akademisyen listede yer aldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper, Google Scholar profillerine göre Türk Üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler arasında en çok atıf alan ve H index’i en yüksek olan ilk 6.000 akademisyeni açıkladı.

İlk 6.000 akademisyen içerisinde en fazla akademisyenle temsil edilen 10 üniversite, akademisyen sayısına göre sırayla; Hacettepe Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den 28 akademisyen ilk 6.000 içinde yer alırken, 2 akademisyen ilk 500’te yer aldı. İlk 1000’de ise RTEÜ’lü 4 akademisyen yer aldı. Bu başarı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2006 yılında beraber kurulmuş olduğu 15 üniversite arasında en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite olarak birinci sırada yer aldı.

RTEÜ’den H index’i en yüksek olan ve en çok atıf alan öğretim üyesi listenin 319. sırasında yer alan Prof. Dr. Halis Demir olurken, Prof. Demir’in H index’i 36 olup çalışmaları 6.772 atıf aldı.

RTEÜ’den ilk 500 içerisinde yer alan diğer isim listenin 474. Sırasındaki Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu olurken, Doç. Dr. Erol Yılmaz 575., Doç. Dr. Erdem Cüce 817. olarak ilk 1000 arasında yer alan RTEÜ’lü akademisyenler oldu.

halis-demir-sengul-alpay-karaoglu-erol-yilmaz-erdem-cuce.jpg

Bölgedeki üniversitelerden;

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 4 öğretim üyesi ilk 6 bin içinde yer alırken, listede en iyi dereceyi Doç. Dr. Seydi Ahmet Satıcı 2.571. sırada yer alarak gerçekleştirdi.

Giresun Üniversitesi’nde 14 öğretim üyesi ilk 6 bin içinde yer alırken, Prof. Dr. Emine Yalçın 734. sırada yer aldı.

Gümüşhane Üniversitesi’nde 7 öğretim üyesi ilk 6 bin içinde yer alırken Prof. Dr. Duygu Özdeş 2.078 sırada yer aldı.

Ordu Üniversitesi’nde 9 öğretim üyesi ilk 6 bin içinde yer alırken Doç. Dr. Erhan Set 811. sırada yer aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 100 öğretim üyesi ilk 6 bin içinde yer alırken, Prof. Dr. Orhan Aydın 190. Sırada yer aldı.

Liste için tıklayınız.