Sahamızda kazanmalıyız

Sahamızda kazanmalıyız
Bank Asya 1. Lig'de yarın sahasında Orduspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Halim Mete, sahalarında puan kaybı yaşamak istemediklerini söyledi.

Mete, yaptığı açıklamada, ligde son oynadıkları Kartalspor maçını 2-0 kaybettiklerini anımsatarak, ''Biz kaybederken rakiplerimiz kazanarak avantaj yakaladı. Ligde puanların birbirine çok yakın olması nedeniyle 4. sıraya geriledik. Her maçın final olduğu ligde yarışın ne kadar zor olduğu her maç sonrası biraz daha net ortaya çıkıyor'' dedi.

Özellikle sahalarında oynayacakları maçların çok önemli olduğunu ifade eden Mete, ''Ligin ilk yarısında kalan 6 maçın 4'ünü sahamızda oynayacağız. Sahamızda puan kaybı yaşamak istemiyoruz. İlk olarak Orduspor ile karşılaşacağız. Rakibimizin ligdeki durumunu biliyoruz. Ancak kazanmalı ve üst sıralarda kalmaya devam etmeliyiz'' diye konuştu. 

Taraftarın takımına güvenmesini ve sahip çıkmasını isteyen Mete, şöyle devam etti:

''Camia olarak bir bütün olmalıyız. Bazen aşırı motivasyon nedeniyle sahamızda taşkınlıklar yaşadık. Taşkınlıklar ve yanlış tribün olaylarından uzak olmalıyız. Yönetiminden taraftarına kadar herkes takımına olumlu destek sağlamalı. Kötü tezahürattan uzak, rakibe saygılı, ama takımına 90 dakika sahip çıkan bir birliktelik oluşturmalıyız. Bu birlikteliği sağlarsak futbolcularımızın bize yaşatacağı başarıların atarak devam edeceğine yürekten inanıyorum.''