Savcı, Tarkan İçin Tedavi İstedi

Savcı, Tarkan İçin Tedavi İstedi
Tarkan'ın uyuşturucu kullanmaktan yargılandığı davada savcı görüşünü açıkladı.

Uyuşturucu kullanmak ve temin etmek suçlamasıyla yargılanan şarkıcı Tarkan için tedavi edilmesi ve denetimli serbestlik uygulanması istendi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kubilay Keskin ile Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 16 sanığın avukatı katıldı. 17 sanığın 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, uyuşturucu madde satmak ve bulundurmak' suçlamalarıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Duruşma savcısı Hüseyin Kaya, Tarkan'ın evinde gözaltına alındığını, evindeki elbise dolabının içindeki çelik kasada 2 adet poşet içinde 8 gram, hediyelik eşya kutusu içinde 1.5 gram ve el çantası içinde de 3 gram olmak üzere toplam 12.5 gram esrar bulunduğunu hatırlattı.

Savcı, aralarında Tarkan Tevetoğlu'nun da bulunduğu 6 sanık hakkında TCK'nın 191/2. maddesi gereğince tedavi ve denetimli serbestlik uygulanmasını talep etti. 7 sanık için 'uyuşturucu satmak ve tedarik etmek' suçlarından ceza talep eden savcı diğer sanıkların beraatini istedi.

"BİR DÖNEM KULLANDIM PİŞMANIM"

Daha önce İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan sanatçı Tarkan Tevetoğlu, duruşmada sırasında suçunu itiraf ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sanatçıyım. Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem esrar maddesi kullandığımı kabul ediyorum. Operasyondan sonra kullanmadım. Pişmanım"

EVİNDE ESRAR BULUNMUŞTU

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde temin etmek suçundan gözaltına alınmıştı. Teknik takiplerde uyuştucu satıcılarından kokain aldığı tespit edilen Tarkan Tevetoğlu'nun Ömerli Köyü'ndeki çiftliğinde yapılan aramada 12.5 gram esrar ele geçirilmişti.

Narkotik polisinin yaptığı çalışmalara göre, sanatçı Tarkan Tevetoğlu, uyuşturucu satıcılarını telefonla aradı. Birkaç kez uyuşturucu isteyen Tarkan'ın satıcılara kokain siparişi verdiği iddia edilmişti. Emniyete getirilen Tarkan'ın polise kokain içtiğini itiraf ettiğini söylediği ileri sürülmüştü.