Sedat Peker'den G-20 Zirvesi Açıklaması

Sedat Peker'den G-20 Zirvesi Açıklaması
Ünlü İş Adamı Sedat Peker, Antalya’da gerçekleşen G-20 Zirvesi’ni konu edinen paylaşımda bulundu.

Peker, sosyal medya hesaplarından bugün konu hakkında yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

Kıymetli Dostlarım,

Antalya’da gerçekleşen G-20 Zirvesi’nin bana anlattıklarını, bugünkü yazımda sizlerle paylaşmak isterim. ÜLKEMİZ adına milyarlarca dolara yaptırılamayacak bu kadar olumlu piar çalışmasının, başlı başına bir madde olarak incelenmesi gerektiğine inanmaktayım. Servis yapan garsonların, senkronize bir şekilde şeflerinden gelen komut üzerine sunum yapmaları, çok küçük bir detaymış gibi gözükse bile ben bu ayrıntıyı çok önemli buluyorum.

Bu ayrıntının, yemeğe katılmış olan dünyayı yöneten liderlerin, ayrıca da basında bu haberi dünyanın dört bir tarafından takip eden milyarlarca insanın bilinç altında, emir komuta zincirine bağlı, disiplinli bir MİLLET olduğumuz algısının yerleşmesine faydası olduğunu düşünmekteyim (Bu özellik, dostlar için sevindirici, düşmanlar için ise ürpertici bir durumdur.).

fransa’ daki insanlık dışı katliam TÜRKİYE’nin elini zirvede zayıflatmış olsa da, biz bu G-20’nin kesinlikle kazanan ülkesiyiz. Bu konuda birçok kişinin, hem fikir olduğunu düşünüyorum. suriye konusu dahil, her alanda istediğimiz tavizlerin hemen hemen tamamını elde ettik. Bu durum amerika birleşik devletlerinin egosunu zedelemiş olacak ki abd başkanı obamanın gereksiz bir açıklamasını dinlemek zorunda kaldık. Bence bu açıklamasını geçmişteki G-20 toplantılarında dünya kamuoyundaki gördüğü çok yoğun ilgiyi yitirmesinin bir sonucu olarak yaptığını düşünüyorum.

obama açıklamasında güvenlikli bölge konusu fikrine sahip olan ülkelerle (yani bizimle) aynı görüşte olmadığını dile getirmiştir. Açıklamasının devamında güvenlikli bölge oluşturulmasını savunan ülkelerin Genelkurmay Başkanları'nın, güvenlik danışmanlarının, abd'nin Genelkurmay Başkanı'ndan ve yine abd'nin güvenlik danışmanlarından daha iyilerse onlarla bu düşünceyi tartışmaya hazır olduğunu dile getirmiştir.

Kıymetli Dostlarım, bu psikolojik olarak yukarıdaki satırlarımda belirttiğim gibi çok güçlü olanın, kendisi kadar güçlü olmayanlara karşı, bazı konularda kaybettiği üstünlüğünün, kompleksli bir şekilde yansımasının sonucudur. Rakibinizi komplekse sokabilmek bile, Sizin; ‘’BÜYÜK İŞLER BAŞARDIĞINIZIN EN BARİZ KANITIDIR…’’

Bir başka konuya gelecek olursak; çin ile yapılan füze anlaşmasının iptal edilmesini de çok doğru bulduğumu, belirtmek isterim. suriye politikasında çinin bize karşı olan malum tutumundan dolayı, böyle bir tavrı mutlaka sergilememiz gerekiyordu. Ayrıca DOĞU TÜRKİSTAN’daki UYGUR TÜRK'ü kardeşlerimize uyguladıkları zulümden dolayı, halkımızın gönlüne de bu sayede birazda olsa su serpilmiş oldu. Bu süreçte, dış işlerinin bunca süre görüşmeleri sürdürerek, amerika'ya; ‘’Siz alternatifsiz değilsiniz!’’ duygusunu yaşatması da bence diplomatik bir ders niteliğindedir (Yine dış işlerinin, füze görüşmelerini iptal ettikten hemen sonra, çin'in de tepkisini en minimum seviyeye indirebilecek gurur meselesi yapmasının önüne geçecek olan Yerli Füze Sistemi yapacağız, açıklamaları da bence, diplomatik bir akıllılık örneğidir.).

Suriye konusunda rusya ile yaşanan gerilimlerden ötürü, aramızda soğuk rüzgarlar estiğine yönelik algı oluşturmaya çalışan amerika ve batıya hayal kırıklığı yaşatan Akkuyu Nükleer Santrali projesindeki TÜRKİYE’nin ve rusya'nın devamlılık ısrarı yine diplomatik bir kazanımdır. rusya ile ilişkilerimizin devam etmesi, amerika ve avrupa'yı vazgeçilmez olmaktan çıkarmaya devam edecektir (Ancak zirvede, rusyaya eski samimiyetin gösterilmemesi de fevkalade yerinde olmuştur. Bu sayede de rusyaya haddini bilmesi gerektiği vurgusu hatırlatılmıştır.).

Zirvede Suudi Arabistan Kralı’na gösterilen özel ilgi bence, fazlasıyla yerinde bir davranış olmuştur. Çünkü siyonistlerin ve emperyalistlerin, son yıllarda ÜLKEMİZİ ekonomik krize düşürmek için yaptıkları tüm hamlelerde, bu ülkeden karşılıksız olarak el altından ekonomik destek gördüğümüz, bütün herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Kardeşlerim, neresinden bakarsak bakalım bu G-20 Zirvesi bizim için kazanımlarla dolu olarak geçmiş, MİLLETÇE 5-6 aylık moral bozukluğumuzdan sonra da ilk güzel başarımız olarak, önümüze gelmiştir.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

SEDAT PEKER