Şeyh Muhammed Nayır hayatını kaybetti

Şeyh Muhammed Nayır hayatını kaybetti
Erzincan’ın kanaat önderlerinden Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Muhammed Nayır Erzincan-i (k.s.) Hazretleri, tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında hayatını kaybetti.

Erzincan'da 94 yaşında hayatını kaybeden Şeyh Muhammed Nayır'ın cenaze namazı yarın (30 Mayıs 2024 Perşembe günü) Erzincan Merkez Hace Muhammed Nayır Camiinde Öğle Namazını müteakip kılınacak.

eyh-muhammed-nayir-1.jpg

Şeyh Muhammed Nayır kimdir?

Şeyh Muhammed Nayır (k.s) son dönem mutasavvıarından. 1930, Çayırardı köyü / Gümüşhane doğumlu. Ailesi 1934 yılında Çayırlı ilçesinin Çaykent köyüne yerleştirildi. Beş yaşlarında iken Ou Fikri Hoca’dan hafızlık eğitimi almaya başladı. Gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı bu eğitimi yarım bıraktı. Çiftçilikle uğraştı. Daha sonra tekrar ilimle meşgul olmaya başladı. Arapça dersleri aldı. 1952’de İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da Abdullah Efendi’den Nûru’l-İzah, Kesikbacak İsmail Efendi’den Kur’an talimi dersi aldı. Tasavvufî eğitimini önce İstanbul’da Hacı Süleyman Efendi’den aldı. 1955’e kadar yazın vaizlik yapıp kışın İstanbul’da ilim tahsil etti. Askerlik sonrası Bayırbağ köyünde imamlık göreviyle bulundu. Hocası Süleyman Efendi’nin ölümünden sonra Muhammed Maşuk Efendi’ye bağlandı. Bu kişiden icazet (yeterlilik) aldı. Şiirleri ve tasavvufî sohbetleri Abdurrahman Tariktaroğlu tarafından Erzincanlı Muhammed Nayır: Hayatı ve Fikirleri adlı bir eserde toplandı (1994)

eyh-muhammed-nayir-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum