Şeytan Sokağı Genişliyor

Şeytan Sokağı Genişliyor
Rize’nin en eski sokaklarından olan Şeytan sokağı projesi Nisan ayında tamamlanacak. Standart genişliği 5 metre olacak yolun üst yapısı renkli beton kaplanacak olup ışıklandırılması modern bir şekilde dizayn edilecek.

Şehir merkezine en yakın mahallelerden biri olan Çarşı Mahallesi Hacı Eşref Caddesinde (Şeytan Sokağı) yol genişletme çalışmalarına devam ediliyor. Doğalgaz, telefon ve elektrik ile ilgili alt yapı çalışmaları için ilgili kurumlarla koordine kuran Rize Belediyesi 650 metrelik yolun genişletme çalışmalarına başladı. Yan yollarla birlikte 1450 metre yağmur suyu şebekesi yapılan güzergahta altyapının ardından duvar ve kaldırımlar yapılacak renkli beton zeminin yapılacağı yolda modern ışıklandırma tekniği uygulanacak.

5 metre genişliğinde yapılacak yolun kaldırımları yaklaşık 2.5 metre olacak.

Yol güzergahında bulunan eski bina belediye ekiplerince yıkılırken sökülen meyve fidanları sahil yolu kenarına dikiliyor.

carsi-2.jpg

Çalışma bölgesinde inceleme yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Şehir merkezini üst mahallelere bağlayan Şeytan Sokağı yeni ismiyle Hacı Eşref caddesi yıllardır Rize’nin kamburu durumundaydı. Yüksek okula çıkan öğrencilerimiz bu yolu kullanmakta, Dosma’ya en kısa ulaşım bu yoldan sağlanmakta. Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle birlik olarak genişletme çalışmalarına başladık. Bir aksilik olmazsa Nissan ayı sonuna kadar yolu ışıklandırmasına kadar bütün ayrıntılarıyla bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediye sınırları içerisinde arazi sahiplerinin rızası sonucu müsaade edilen yol genişletme ve yol açma çalışmalarına önem veriyoruz diyen başkan Bakırcı Hacı Eşref Caddesinde karşılıksız rıza gösteren  Orhan CAN, Hızır CAN, Işılay VARDAL ve Mehmet Ali DOĞAN’a teşekkür etti.