Süper Lig’de Rize’den 2 Takım

Süper Lig’de Rize’den 2 Takım
Güneysu Spor’un Erkekler Hentbol Süper Lig’e yükselmeyi garantilemesi ile Rize’nin Süper Lig’deki takım sayısı 2’ye yükseldi.

Rize Belediyespor’un ardından Güneysu Spor Kulübü de hentbolda en üst seviyedeki lig olan Süper Lig’de yer almaya hak kazandı.

Hentbol Erkekler 1. Ligi A grubunda yer alan ve normal sezonu tek mağlubiyetle 2. sırada tamamlayıp Play-Off’lara katılmaya hak kazanan Güneysu Spor, Sakarya'da düzenlenen Play-Off’ta oynadığı 3 maçı da kazanarak play-off lideri olarak Dörtlü Final’de oynamaya hak kazandı. Güneysu Spor, Ankara’da devam eden Dörtlü Final’de 2. maçlar sonunda 2’de 2 yaparak Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

Güneysu Spor’un da Süper Lig'e yükselmeye hak kazanmasıyla birlikte 2024-25 Hentbol Erkekler Süper Lig Sezonundan itibaren Rize Belediyespor ve Güneysu Spor bu ligde mücadele edecek.

Erkekler Süper Lig'de sadece İstanbul'dan birden fazla takım mücadele ediyor. İstanbul'un ardından Rize birden fazla takımla Süper Lig'de boy gösterecek 2. şehir oldu.

Güneysu Spor'un ardından Süper Lig'e yükselecek 2. takım ise yarın oynanacak Dörtlü Final'in 3. ve son maçları sonucunda belli olacak.

Son maçlar öncesinde Güneysu Spor 4 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Mihalıççık Belediye spor 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Depsaş Enerji AS Hentbol 1 puanla üçüncü, Seyhan Belediyespor ise puansız dördüncü sırada bulunuyor.

Yarının programı şu şekilde:

19 Nisan 2024 Cuma:
13.00 Güneysu - Mihalıççık Belediye spor
15.00 Seyhan Belediyespor - DEPSAŞ Enerji AS Hentbol

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum