Sürpriz İsim Çakır !

Sürpriz İsim Çakır !
Çaykur Rizespor'da Alihan Telatar'ın kaleme aldığı son yıllardaki başarısızlığının hazin hikayesi yazı dizisinin bugünkü yazısı Sürpriz İsim Çakır...

Rizespor’un 2007 yılında yaptığı olağan üstü genel kurula tek başkan adayı olarak gelen Hakan Kalkavan, yapılan baskılar ve dayatmalar nedeniyle adaylıktan çekilme kararı aldı.

Kongre akşamı Dedeman otel bir yandan kulisler diğer yandan yöneticilerin başkanlığı bırakacak olan Ekrem Cengiz’in onuruna verdiği yemek nedeniyle oldukça hareketli geçti. Baskılar nedeniyle çekilme kararı alan Hakan Kalkavan, Rize’de bulunan İhsan Kalkavan ile görüştükten sonra Rize’den ayrıldı. Bu durum karşısında büyük bir şokun yaşandığı Rizespor’da yöneticiler bir araya geldi ve Kadir Çakır’ın aday olmasına karar verdiler. Kongre akşamı Dedeman’da bu gelişmeler yaşanırken Cengiz Şafak eski yöneticiler ve bazı iş adamları ile başka bir yerde yaptığı toplantıda aday olma kararı verdi.Uzun ve hareketli gecen gece sona erdi ve kongre saati geldi.

Noktayı Cengiz mi Koydu?
Mehmet Cengiz tesislerindeki genel kurulda yerlerini alan Rizespor delegeleri gelişmelerden habersizdi. Kalkavan beklenirken Kadir Çakır’ın başkan adayı olduğu duyuruldu. Diğer bir adayda Cengiz Şafak’dı. Delegeler salonda başkan adaylarını beklerken yönetim kurulu odasında Ekrem Cengiz camianın önde gelen isimleri ile birlikte Çakır ve Şafak ile görüşüyordu. Yapılan görüşmeler sonunda Şafak aday olmaması için ikna edildi ve el ele salona girdiler. Bununla da Kadir Çakır Rizespor’un yeni başkanı seçildi. Oldukça hareketli ve tartışmalı geçen sürecin sonun da yeşil-mavili kulüpte artık Kadir Çakır dönemi başladı. Bununla da sular biraz olsun duruldu. Kalkavan’ın gitmesi yakın arkadaşı olan Teknik direktör Samat Aybaba’yı rahatsız etti. Aybaba’da bir an önce Rizespor’dan ayrılmanın yollarını aramaya başlamıştı bile.

Aybaba Depremi Yaşandı
Çakır’ın başkanlığında seçilen yeni yönetim ilk iş olarak Bolu’da kampta bulunan takımın yanına gidip Aybaba ve futbolcularla tanıştı. Bir dönemin sona erip başka bir dönemin başladığı Rizespor’da artık gözler lig’e çevrilmişti. Rizespor ilk maçta Galatasaray’a 4-0 ikinci maçta da Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilince Aybaba Rize’den ayrıldı ve istifa etti.Lig’in 3. haftasında 5-1’lik Trabzonspor yenilgisinden sonra Teknik direktörlük görevine Saffet Susiç getirildi. Üst üste yaşanan bu şoklardan sonra suların durulduğu Rizespor başarılı sonuçlar almaya başladı ve lig’in ilk yarısını 21 puan ile 17. sırada tamamladı. Sezona sıkıntılı başlayan ancak daha sonra toparlayan yeşil-mavililerde her şey yavaş yavaş yoluna girdi gibi görünüyordu. Bununla da umutlanan Başkan Çakır ve yönetim kurulu Devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirerek büyük sıkıntıların yaşanacağı ligin ikinci yarısına merhaba dedi.