Takdir İade, Çalışmalara Veto

Takdir İade, Çalışmalara Veto
Rize'de, ticari faaliyet yürütüldüğü iddiasıyla yöneticilerine 30 bin lira para cezası kesilen Topaloğlu Vakfı'nın Başkanı Dursun Ali Toptan, takdir belgesini iade etti.

Rize'de, ticari faaliyet yürütüldüğü iddiasıyla yöneticilerine 30 bin lira para cezası kesilen Topaloğlu Vakfı'nın Başkanı Dursun Ali Toptan, Valiliğin okul için arazi bağışlarından dolayı kendilerine verdiği takdir belgesini iade etti. 

Toptan, yaptığı açıklamada, vakıf binasında çay satışı nedeniyle ticari faaliyet yaptıkları gerekçesiyle, Vergi Dairesi görevlilerince, kendilerine 5 yıl geriye dönük olarak vergi beyannamesinde bulunmama cezası kesildiğini anımsattı.

Yaklaşık 30 bin lira tutarındaki cezanın icra yolu ile ödenmeye başlandığını ifade eden Dursun Ali Toptan, ''Bunu bir türlü gururuma yediremedim. Cezanın ardından kendimi topluma izah etmekte zorluk çekiyorum. Bu nedenle cezanın ardından vakıftaki bütün haklarımdan istifa etmiştim. Ancak ailemin büyük baskıları sonucu istifamı geri almak zorunda kaldım. Bunun üzerine kendi kişisel tepkimi koymak adına bir çok eyleme imza atacağım'' dedi.

Hiçbir zaman hayır işi yapma amacının dışına çıkmadıklarını belirten Toptan, şunları söyledi: ''Fen Lisesi inşaatı için aile olarak 2 milyon lira değerinde 20 dönüm arazi bağışladık ve inşaat devam ediyor. Tapu masraflarını kendimiz karşıladık. Devlete okul kazandırmak adına her türlü fedakarlığı yaptık. Bunun için dönemin Valisi Kasım Esen bize takdir belgesi vermişti. Bu yaşadıklarıma tepki olarak takdir belgesini Rize Valiliğine iade ettim.

Bağışlamış olduğumuz 20 dönüm arazinin 3 dönümünü henüz Hazine'ye devretmiş değiliz. Tepki olarak bu 3 dönüm arazinin de kullanım hakkının devrini dondurduk.''

Dursun Ali Toptan, devletini seven insanlar olduklarını dile getirerek, ''Bu davranış biçimi bizi derinden yaralamıştır. Gelinen noktada hayırseverlik kimliğinin dışına çıkma ihtiyacı doğmuştur. Karadeniz'in en büyük cami inşaatı için başlatmış olduğumuz çalışmayı da gelinen noktada durdurma kararı aldık'' diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/topaloglu-vakfina-icra-12600.htm