Terim, “Biz mucizeyi gerçekleştirmeye uğraştık ama olmadı”

Terim, “Biz mucizeyi gerçekleştirmeye uğraştık ama olmadı”
A Milli Takımın Hollanda'ya 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından teknik direktör Fatih Terim'in açıklamaları...

Türkiye ile Hollanda arasında oynanan 2014 Dünya Kupası Avrupa elemeleri D Gurubu maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, “Biz mucizeyi gerçekleştirmeye uğraştık ama olmadı” dedi.

“HER AN GOL ATABİLECEK BİR RAKİPLE OYNADIK”

Seyirciye teşekkür ederek sözlerine başlayan Terim, Türkiye’de insanların bir araya gelmesi gerektiğine değinerek, “Özür dileriz bütün halktan. Biz mucizeyi gerçekleştirmeye uğraştık ama olmadı. Hollanda ile aramızda fark var. Ancak denedik, olması için uğraştık, olmadı. Özellikle bu seviyelerde, kolay ve beklemediğiniz goller yiyin ve de tam tersi bundan daha kolayını atamazsanız, sonuç olarak geri kalacağınız gibi psikolojik olarakta geide kalıyosunuz. Kalemize gelmeden 8. dakikada gol yemek bizi demorelize etti. Bizi moral olarak oyunda tutacak, oyunda tekrar hamle yaptıracak bir moralide yakalayamadık, skoru yakalayamadığımız için. Her an gol atabilecek bir rakiple oynadık. Bütün şartları kendimize çeviremeyince, yine ikinci yarıda beklemediğimiz bir gol daha yiyince, daha küçük takımlar bile bu skorun altından kalkamazken, Hollanda karşısında bunu başarmak daha zor” diye konuştu.

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için imza atmadığını dile getiren Fatih Terim, “Söz verdiğimiz zaman imza yerine geçer. Bu konuda çok fazla soruda yersiz. Söz verdik bitti o iş. Mayıs’tan önce imzalamayacağımı söyledim” ifadelerini kullandı.

“BİR HAFTADIR ÇOK GÜZEL UMUTLAR YAŞADIK”

Ülke insanının ülke futbolundan beklentisinin yüksek olması gerektiğini hatırlatan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, “Mevcut oyuncularımızın yaşı ne olursa olsun, iyi bir milli takım bekler ülke. Genç, yetenekli futbolcular alacağız. Şu gün Emre Belözoğlu iyi durumda olsa oynatmayacağımı mı sanıyorsunuz. Muhakkak ki önemli yetenekler katmaya çalışacağız. Yalnız; herkesin üzerine düşen neyse bunları yerine getirmeliyiz. Yapmamız gerekenleri, plan proje dahilinde sunacağız. Dünya Kupası’na gidemesek bile, burada olacak oyuncularımız edindikleri tecrübe ile burada devam edecekler. Bir haftadır çok güzel umutlar yaşadık. İsterdim ki; burada giden bir teknik adam ve basın oalrak bunu burada kutlasaydık. Çok üzgünüm hakikaten. Bugün bizim kaybedeceğimiz bir şey yoktu. Kazanmak için çok uğraştık. Kazanınca herşey, kaybedince hiç bir şey. Beni sevindiren tek şey, Milli Takım biraz hareketlendiği zaman ülkedeki insanları bir araya getiriyor. Buna ihtiyacımız vardı. Bu duyguları yaşamak güzel ve keşke o duyguları da birlikte yaşasaydık” şeklinde konuştu.

“ULUSLARARASI MAÇLARDA KENDİ PERFORMANSLARIMIZIN ÜZERİNE ÇIKMALIYIZ”

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, daha da iyi olacak oyuncularımız olduğuna vurgu yaparak szölerine şöyle devam etti: “1 ay içerisinde takıma sakatsız veya problemsiz bir takımı bir araya getiremiyoruz. 1 ayda 4 futbolcumuzun sakatlığını yaşadık. İkincisi ise, istikrarı sağlayacak bir ortam oluşturmalıyız. Bir diğeri ise; uluslararası maçlarda kendi performanslarımızın üzerine çıkmalıyız. Bir koşuyorsak iki olmalı bu. Daha dikkatli olmalıyız. O yüzden daha çok çalışacağız. Daha çok mücadele edeceğiz. Bütün imkanlarımızı daha çok seferber edeceğiz. Bugün ilk yarı sonunda ya da ortasında 1-1 girsek acaba netice böyle mi olur?. Bugün kaçırıyor ya da atamadı dediğimiz oyuncular, Türkiye Ligi’nin gol kralları. Türkiye’nin gurur duyacağı bir milli takım oluşturabiliriz. Ben gruptaki bütün maçları izledim. Hollanda’ya bu kadar pozisyona giren bir takım olmadı, bizden başka. İnşallah herkesin beklediği milli takımı ortaya çıkaracağız.”

“MİLLİ TAKIM HER SANİYE HEPİMİZİN MİLLİ TAKIMI OLMALI”

Töleranslı ve affedici bir seyirciye ihtiyacımız olduğunu dile getiren Terim, “Anında cezalandıran bir seyirci bize fayda sağlamaz. Burası milli takım. Kulüp problemleri başka yerlerde halledebiliriz. Çıkarmadım ben Burak’ı ve 2.yarıya başlaması gerekirdi, öyle de oldu. Milli takım her saniye hepimizin milli takımı olmalı. Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetimi bizi kapıda karşılayıp teşekkürlerini iletti. Bu oyuncular, ‘Bayrağa, millete hizmet ediyorlar’dan yola çıkarak tepki vermek daha doğru olur" dedi.