Tır şoförlerinin zorlu Ramazan mesaisi

Tır şoförlerinin zorlu Ramazan mesaisi
Ramazanda da yoğun mesailerine devam eden pek çok tır şoförü, ailelerinden kilometrelerce uzakta hazırladıkları yiyeceklerle iftar yapıp, demledikleri çayla yemek sonrası keyif yapıyor.
Türkiye'de iftar yapan çoğu şoför, bir sonraki oruca sınır kapılarındaki yoğunluğa göre ya Bulgaristan'da ya da Romanya'da niyet ediyor.
 
Yüklerini belirtilen adreslere ulaştırmak için kimi zaman ülke, kimi zaman da kıta geçmek zorunda kalan tır şoförleri, ramazanı da ailelerinden kilometrelerce uzakta geçiriyor.
 
Ramazanda da yoğun mesailerine devam eden pek çok tır şoförü, ailelerinden uzakta hazırladıkları yiyeceklerle iftar yapıp, demledikleri çayla yemek sonrası keyif yapıyor.
 
Türkiye'de iftar yapan çoğu şoför, bir sonraki oruca sınır kapılarındaki yoğunluğa göre ya Bulgaristan'da ya da Romanya'da niyet ediyor.
 
Malatya'dan yüklediği kayısıları Almanya'ya götüren Mehmet Belge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tır şoförlerinin ramazanda da ailelerinden uzakta olduğunu söyledi.
 
İftar sofrasını, tırın dorsesindeki mutfağında, satın aldığı yiyeceklerle hazırladığını belirten Belge, sınır kapılarındaki kuyruk nedeniyle orucunu bazen direksiyon başındayken açmak zorunda kaldığını ifade etti.
 
"İFTARDA FARKLI, SAHURDA FARKLI YERDEYİZ"
 
İftarda ve sahurda farklı yerlerde olduklarını dile getiren Belge, "Malatya'da sahura kalktık, iftarımızı da Edirne'de açacağız. Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor ama Allah yardım ediyor. Sahur ya Bulgaristan'da ya da Romanya'da olur. Kuyruk böyle devam ederse sahuru Kapıkule'nin içinde de yaparız" dedi.
 
Tır şoförü Murat Koman da ailelerinden uzak bir hayat sürdüklerini, bazen 3-4 ay evlerinden ayrı kaldıklarını kaydetti.
 
Sahuru Bulgaristan'da yaptıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptığını ifade eden Koman, "İstanbul'da dorse değiştirip yurt dışına çıkmak için tekrar Kapıkule'ye geldim. İftarımızı kuyrukta yapıyoruz. Geçemezsek gümrük sahasında niyetleniriz. İftarda da Sırbistan'da oluruz" diye konuştu.