TOKİ'nin Rize’de Yapacağı 500 Konutun Yeri Belli Oldu

TOKİ'nin Rize’de Yapacağı 500 Konutun Yeri Belli Oldu
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, TOKİ tarafından yürütülen 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Rize Merkezde yapılacak 500 konutun Yağlıtaş Mahallesinde yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde Rize’de yapılacak 700 konuttan 500’ünün Merkeze bağlı Yağlıtaş Mahallesinde yapılacağını söyledi. Avcı, diğer 200 konutun ise daha önce açıklandığı gibi Muradiye Beldesinde yapılacağını kaydetti.

Rize Milletvekili Avcı, Yağlıtaş Mahallesinde yapılacak olan ve toplam 500 konutu kapsayan Rize merkez için 2+1 tipi 350 konut ile 3+1 tipi 150 konuta ait noter kura çekilişinin 22 Haziran Pazartesi günü saat:10.00’da yapılacağı, toplam 200 konutun yapılacağı Muradiye Beldesi için 2+1 tipi 140 konut ile 3+1 tipi 60 konutun noter kurası ise 23 Haziran Salı günü saat: 14.00’te çekileceği hatırlatmasında bulunarak, kura çekilişleri TOKİ’nin sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı yayınlanacağını ve kuraya başvuran hemşehrilerinin noter kurasını canlı yayında takip edebileceklerini belirtti.

Milletvekili Avcı, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Rize merkezde gerçekleştirdiğimiz bazı konut çalışmalarımız var. Yağlıtaş, bizim en önemli konut alanlarımızdan bir tanesi. Bu bölgede ilk etapta 500 konutun yapımına başlayacağız. Bu alanda toplam 1500-2000 civarında konuta ulaşabileceğiz. Ayrıca aynı proje kapsamında 200 konut da Muradiye Beldesinde yapılacak” dedi.

Milletvekili Avcı,ayrıca, Salarha merkezde bir projeleri bulunduğunu ve Salarha Tüneli açıldıktan sonra Salarha Vadisinin merkeze eklenmesiyle ilgili bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek bunu son derece önemsediklerini kaydettikten sonra, “Salarha Vadisinin hem duble yolunun hem de oradaki kentleşme, şehirleşme faaliyetinin ilk etabını kamu eliyle biz vermiş oluyoruz. Orada da yaklaşık 450-500 civarında konut üretilecek. Onların da çok yakın bir zamanda inşallah ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Merkezdeki dönüşüm alanımızın ilk etabını bu şekilde başlatmış olacağız.” şeklinde konuştu.