Trabzon AK Parti'de yeniden Ahmet Metin Genç dönemi başladı
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı 3. Olağan kongresine iki aday olan Ahmet Metin Genç ve Muhammet Balta başkanlık için yarıştılar.
Oylama sonucu ile eski başkan Ahmet Metin Genç 304 oy alarak 259 oyda kalan rakibi mevcut başkan Muhammet Balta'yı 43 oy farkla geçerek Ak Parti İl Başkanı oldu. Yapılan seçimde sandıklar şu şekilde oluştu.
Seçimlerde Ak Parti Genel Merkezi'nin desteğini arkasına almasına rağmen Muhammet Balta yarışı kaybetti.
Erdoğan'ın işareti Delegeyi etkilemedi:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kongre salonunda yaptığı konuşmasının bir bölümünde "Trabzon Belediye Başkanlığı seçimi kazanılması Ak Parti yönetiminin başarısıdır" cümlesi ile Muhammet Balta ve listesini işaret etmesine karşın Ak Parti Delegesi kendi hür iradesini kullanarak tercihini eski başkan Ahmet Metin Genç'ten yana kullandı.
1 Nolu sandıkta; Akçaabat, Araklı, Arsin
2 Nolu sandıkta; Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernek Pazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of
3 Nolu sandıkta; Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Merkez
4 Nolu sandıkta; Merkez, Vakfıkebir, Yomra, Doğal Delege
| Sandık | Ahmet Metin Genç | Muhammet Balta |
| 1 | 90 | 63 |
| 2 | 63 | 93 |
| 3 | 97 | 52 |
| 4 | 51 | 54 |