Trabzon'da Emekli, Öğrenci ve Dezavantajlıya Su Faturasında İndirim

Trabzon, emeklilere ve öğrencilere %50 su indirimi, dezavantajlı bireylere ise aylık 15 metreküp ücretsiz su sağlayarak sosyal belediyecilik anlayışını ön plana çıkarıyor.
Rize Belediyesi'nin 01 Ağustos 2024 ile 01 Ocak 2025 tarihleri arasındaki beş aylık süreçte suya yaptığı toplam %56,77 oranındaki zam, vatandaşların tepkisine yol açtı. Artan maliyetler ve yatırım ihtiyaçları gerekçe gösterilse de, bu denli yüksek bir zam oranı Rize'de yaşayanların ekonomik yükünü artırdı.
Trabzon'dan Sosyal Belediyecilik Örneği:
Rize'deki zam uygulaması sürerken, komşu şehir Trabzon'dan farklı bir yaklaşım sergilendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket ederek vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli adımlar attı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği su faturası indirim ve destek uygulamaları, emekliler, dezavantajlı bireyler ve üniversite öğrencileri için önemli bir ekonomik rahatlama sağladı. Haziran 2024'te başlatılan uygulamadan bugüne kadar toplam 8 bin 773 vatandaş yararlandı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik sosyal projelerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen su faturası indirim ve destek uygulamaları, özellikle ekonomik olarak zorlanan kesimlerin yüzünü güldürdü.
Emekli ve Öğrenciye Yüzde 50 İndirim:
Haziran ayında başlatılan uygulama ile 65 yaş üstü emekliler ve üniversite öğrencileri, su faturalarında yüzde 50 indirimden faydalanabiliyor. Sosyal Hizmetler Yardım Esasları Yönetmeliği çerçevesinde sunulan bu destekten şu ana kadar 2 bin 209 hanede yaşayan toplam 5 bin 423 kişi yararlandı. Bu destek, özellikle dar gelirli emekliler ve öğrenim hayatını sürdüren gençler için önemli bir katkı sağladı.
Dezavantajlı Bireylere Ücretsiz Su:
Belediyenin bir diğer önemli sosyal destek uygulaması ise Trabzon'da ikamet eden dezavantajlı bireylere yönelik oldu. Bu kapsamda, dezavantajlı vatandaşların su faturalarının aylık 15 metreküpe kadar olan kısmı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bu uygulamadan ise 940 hanede yaşayan toplam 3 bin 350 dezavantajlı vatandaş ücretsiz olarak faydalandı. Bu destek, dezavantajlı bireylerin ve ailelerinin bütçelerine önemli bir nefes aldırdı.
Başkan Genç: "İnsan Odaklı Projelerimiz Sürecek"
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hayata geçirilen bu önemli sosyal destek uygulamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha mutlu insanların yaşadığı bir Trabzon için, insan odaklı projelerimiz sürecek" ifadelerini kullandı. Başkan Genç, belediyenin sosyal desteklerinin artarak devam edeceğini de vurguladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı uygulamaları, sosyal belediyecilik ilkesinin hayata geçirilmesi adına önemli bir örnek teşkil ediyor ve binlerce vatandaşın yaşamını kolaylaştırıyor.