Trabzon'da eroin operasyonu

Trabzon'da eroin operasyonu
Trabzon'da eroin operasyonunda 28,5 kilo eroin ele geçirildi

Doğu illerinden temin edilen uyuşturucunun Trabzon üzerinden batı illerine sevk edileceği duyumunu alan Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili durdurdukları araca yönelik düzenledikleri operasyonda yaklaşık 29 kilogram eroin maddesi ele geçirdi.

Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Uyuşturucu Madde Ticareti'ne yönelik olarak bir miktar uyuşturucunun doğu illerinden getirilip Trabzon üzerinden batı illerine sevk edileceği duyumunu alan Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün akşam saatlerinde Vakfıkebir ilçesinde durdurdukları otomobili Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirerek 'Lisa' isimli narkotik köpeği marifeti ile arama yaptı. Uyuşturucu köpeği Lisa’nın tepki vermesi üzerine otomobilin arka tarafındaki iki lastiği sökülerek sağ sol arka çamurluk kısmının şase diye tabir edilen yerde gizli bölmelere saklanmış koliler halinde toplam 28 kilo 406 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili B.Ç ve G.Ş isimli şüpheliler gözaltına alınırken, uyuşturucuların piyasa değerinin 286 bin Euro civarında olduğu öğrenildi.
Öte yandan Trabzon’da en yüksek miktar eroin miktarı 2006 yılında 102 kilo 800 gram olarak ele geçirilirken bu tarihten sonra en yüksek miktarın ele geçirildiği belirtildi.