Trabzon'da sağanak; 1 kişi kayıp
Arama çalışmalarına bölge halkı da eşlik ediyor.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, kentte etkili olan aşırı yağış sonrası oluşan sel taşkınıyla ilgili DSİ, Karayolları, AFAD, İl Jandarma, Emniyet, İtfaiye, TİSKİ ve diğer yetkililerle birlikte kriz toplantısı yaptı. Vali Yıldırım toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Selin özellikle Beşirli ve Moloz bölgelerinde etkili olduğunu belirten Vali Yıldırım, eski sahil yolu üzerinde su birikintileri oluştuğunu ve bu durumun bazı iş yerlerinde ve kamu binalarında hasara yol açtığını söyledi. Belediye ve 112’ye toplam 357 ihbar ulaştığını, bunların büyük çoğunluğunun Ortahisar ilçesinden geldiğini aktaran Vali Yıldırım, bu taleplerin tamamının değerlendirildiğini, 139’unun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Akçaabat Çukurca Mahallesi’nde Hüseyin Aydın isimli vatandaşın kayıp olduğu bilgisini paylaşan Vali Yıldırım, “Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor, umarız sağ olarak ulaşırız” dedi.
Vali Yıldırım, vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları yönünde de çağrı yaptı. Kentte ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin evlerine ulaştırıldığı, liselerde eğitimin normal şekilde sürdüğünü duyuran Vali Yıldırım, "Bu gerçekten ciddi bir yağıştı. Umarız bir daha böyle bir afetle karşılaşmayız. Vatandaşlarımız özellikle dere kenarlarında dikkatli olsun, gerekiyorsa geçici olarak başka bir konaklama alanına geçsinler" diye konuştu.
‘AFETİN İZLERİNİ EN KISA SÜREDE SİLECEĞİZ’
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, aşırı yağış nedeniyle şehir genelinde meydana gelen hasarın en kısa sürede giderileceğini belirterek, "Tüm imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Afetin izlerini en kısa sürede sileceğiz. İlk andan itibaren gelişmeler hakkında bilgi alıp bütün imkanlarıyla yanımızda oldukları mesajı veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız şehrimizin evladı Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.
Genç, "Ortahisar ilçemizde metrekareye 63 kilogram yağış düşmüştür. Meteorolojinin ‘aşırı miktar’ olarak tanımladığı yağış nedeniyle çok şükür can kaybımız yok ancak Akçaabat ilçemizde bir vatandaşımız kayıp. İnşallah sağ salim bulunur. Mahallelerimizde ve altyapıda büyük hasar oluştu. Afetten evi, iş yeri ve otomobili zarar vatandaşlarımız var. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 153 iş makinesi ve 548 personelimiz ile sahadayız. Sayın Valimizin koordinasyonunda, devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği halinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.
Kaynak:DHA
