Trabzonlu işadamından Bodrum'a Cami

Trabzonlu işadamından Bodrum'a Cami
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Torba Mahallesi'ne, Trabzonlu bir iş adamı tarafından yaptırılacak olan camimin temeli düzenlenen törenle atıldı.

74 yaşında 4 çocuk 2 torun sahibi Yılmaz Erhal tarafından yaptırılacak olan caminin, dualar eşliğindeki temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, "Kısmet olursa önümüzdeki Ramazan ayında, Torba mahallesi sakinleri yeni yapılacak camimizde namaz kılacak. Hayırsever Yılmaz ağabeyimize teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müftüsü Mustafa Kaya ise, "İhtiyaç olan bir ibadethanemizin temeli atmak üzere buradayız. Bizim tarihimizde yerleşim yerlerimizin olmazsa olmaz bir mimari eseri de camilerimizdir. Hatta büyüklerimiz önce camiyi yapmışlar, şehirler, mahallerimiz camilerin etrafında şekillenmiştir. Bodrum gibi güzel bir ilçemizin güzel köşesinde, Torba Mahallesi'nde şimdiye kadar bir caminin olmayışı şüphesiz bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek için ilçe müftülüğümüzde gayret içerisindeydi. Hayırseverimize ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

7 yıl önce Bodrum'a yerleşen ve esnaflıktan emekli olan hayırsever iş adamı Yılmaz Erhal ise, daha önceleri demir ticareti üzerine çalıştığını söyledi. Erhal, böyle bir şeyin kendisine kısmet olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde butona basılarak cami temeline ilk harç döküldü. Bu yıl Ramazan ayı öncesi ibadete açılması planlanan caminin, Bodrum Belediyesi'ne ait 200 metre kare alan üzerine inşa edileceği ve yaklaşık 300 kişilik olduğu belirtildi.

trabzonlu-isadamindan-bodruma-cami-2.jpg

trabzonlu-isadamindan-bodruma-cami-1.jpg

Torba Mahallesi'nde temeli atılan caminin Bodrum Yarımadası'nın 83., Bodrum ilçe merkezinin 14. camisi olacağı öğrenildi.

trabzonlu-isadamindan-bodruma-cami-3.jpg